Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat de politiek aan het klimaat moet doen

Vandaag is het weer zo ver: er is weer een klimaatmars. Deze keer, net als vorig jaar op 7 februari, is het er een voor studenten en scholieren. Vorig jaar was er een grootse opkomst van meer dan tienduizend demonstranten. Niet alleen de scholieren vinden dat er iets moet veranderen, ook op de landelijke klimaatmars in Amsterdam was de opkomst erg groot. Veel mensen vinden dus dat er iets moet gebeuren aan de klimaatproblemen. Maar wat kan de overheid daartegen doen?

  1. Subsidiëring

Men zegt altijd: Verandering begint bij jezelf. Daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in, maar dat betekent niet dat je heel veel duurder moet gaan leven omdat jij zo duurzaam mogelijk wilt leven. Terwijl de bestuurders ondertussen nog steeds op hetzelfde tempo doorgaan met niet duurzaam besturen. Daarom is het een begin om de mensen die duurzame keuzes willen maken, de mensen die bereid zijn meer geld neer te leggen voor het klimaat, een subsidie te geven. Neem bijvoorbeeld de warmtepomp. Dit is een veel duurzamer manier van verwarmen, omdat er geen gas aan te pas komt. Dit kost echter wel veel meer dan verwarmen met gas. Daarom is het alleen maar eerlijk dat deze mensen een subsidie warmtepomp krijgen. 

  1. Beperking stikstof

Er moet duurzamer gebouwd worden en minder vee in Nederland komen. Dit is een erg betwist punt, maar is echt de waarheid. Nederland is de grootste vervuiler op het gebied van stikstof in Europa. Dat moet echt veel beter kunnen. 

  1. Belasting op vervuilende producten

Producten als benzine en vliegtickets moeten veel duurder worden, om het gebruik hier van te ontmoedigen en de gebruiker voor een alternatief te laten kiezen. Maar ook bijvoorbeeld vlees moet duurder worden. Vlees is namelijk geen duurzaam product. Dit helpt ook meteen om de veestapel te verminderen en zo ook nog eens minder stikstofuitstoot te verminderen. 

 

https://techneco.nl/