Freepictures
Image default
Mode en Kleding

Wat is een peignoir?

Een peignoir, wat is dat nou eigenlijk? Zie je dit woord vaker voorbij komen tijdens bijvoorbeeld het winkelen of online shoppen maar weet je niet precies wat het nou betekend? In deze blog leggen wij het jou uit!

Peignoir

Peignoir behoort inmiddels thuis in de categorie lingerie. Het is eigenlijk een badjas, alleen dan voor in de ochtend, ook wel een chique en Franse naam voor ochtendjas dus. De peignoir wordt vooral gebruikt door vrouwen die zich in de ochtend klaarmaken in deze jas. De ochtendjas wordt gemaakt van speciaal materiaal, zoals katoen. Een leuk weetje over de naam: peigner betekent in het Frans het kammen van het haar, vandaar de naam Peignoir.

Badjas

Wat is dan het verschil tussen een badjas en ochtendjas? Een badjas heeft vaak een dikkere stof dan de ochtendjas. De badjas is gemaakt van een dikkere stof (badstof katoen) die veel vocht kan absorberen. In tegenstelling tot de ochtendjas is de badjas dus vrij zwaar. De ochtendjas wordt veel verkocht in dunnere en luxere stoffen zoals zijde, fluweel of satijn. Het belangrijkste van een ochtendjas is dat deze prettig aanvoelt.

Kimono

Een kimono is wéér anders, het is een traditioneel Japans kledingstuk. Een kimono is vaak aantrekkelijker dan een badjas of ochtendjas en wordt dus voornamelijk door vrouwen gekocht. Het heeft vaak een luchtige stof met wat wijdere mouwen. Deze worden verkocht in verschillende soorten en kleuren, van een gekleurd printje tot een zwarte luxe kanten stijl. Het fijne aan de kimono is het soepele materiaal.

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/kimono-peignoir/