Freepictures
Image default
Eten en drinken

Deze soorten tapas zijn helemaal gezond en over heerlijk!

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat die gezellige onderonsjes met vrienden, heerlijk terrassen en lekker erop uit met vrienden of familie. Kortom weer heerlijk genieten van het heerlijke lente en zomerweer. Als je dat z’n gezellig avondje op het terras gaat zitten of een lekker avondje met gezelligheid spendeert in de tuin mogen de hapjes natuurlijk niet ontbreken.

 

Tapas heb je in alle soorten en maten in vele verschillende landen, regio’s en culturen de meest bekende tapas is natuurlijk de Spaanse tapas. Maar welke gezonde tapas zijn er nu allemaal om lekker te kunnen maken en serveren aan jouw gasten? Om dat in kaart te brengen voor je hebben wij een aantal gezonde tapas voor jou op een rijtje gezet.

 

Gezonde soorten tapas:

Er zijn veel soorten gezonde tapas om te maken maar de gezondste tapas zijn uiteraard de groente tapas. Tapas hoeft ook niet per definitie Spaans te zijn. Tapas betekend in het Spaans hapjes. Maar als je op zoek bent naar gezonde hapjes dan kun je bijvoorbeeld ook gewoon koolhydraten arme hapjes op tafel zetten waar je je niet schuldig om hoeft te voelen.

 

  • Gevulde komkommers, deze komkommers kun je vullen met een magere tonijn salade. Dit is erg lekker en laag in koolhydraten en calorieën.
  • Komkommerschijfjes vervanger voor toastjes. Dit in de zomermaanden extra lekker en verfrissend en een stuk gezonder en daarnaast ook glutenvrij.
  • Tomaatjes met feta. Dit is vel iets hoger in vet maar evengoed koolhydraten arm.
  • Humus met worteltjes. Humus is iets waar je van moet houden maar met groentes erbij om erin te dippen enorm lekker.
  • Magere en gegrilde kipstukjes. Deze kun je op elke gewenste manier kruiden maar zijn overheerlijk en mager. Eveneens ook eiwitrijk en koolhydraten arm.
  • Low carb tortilla’s met zalm, komkommer en magere spread. Dit is ook uitermate lekker om op tafel te zetten en ook een hele gezonde snack om te eten.

 

 

https://24taste.nl/gezonde-tapashapjes/