Freepictures
Image default
Eten en drinken

Waarom glazen flessen aanschaffen?

Glazen flessen brengen verschillende voordelen met zich mee. Naast deze voordelen zijn andere producten ook minder op bepaalde gebieden. Verder wordt verteld waarom een glazen fles iets voor jou kan zijn, welke verschillende soorten glazen flessen je hebt en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een glazen fles.

Voordelen glazen fles

Ten eerste is glas niet gevaarlijk. In plastic bijvoorbeeld zitten gevaarlijke stoffen die slecht kunnen zijn voor de gezondheid. Dit is doordat deze stoffen kunnen gaan lekken uit het plastic. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat plastic kankerverwekkende stoffen heeft. Bij glas is dit niet het geval. Het tweede voordeel van een glazen fles is dat producten in de flessen langer goed blijven. Bij plastic flessen wordt de bacteriegroei bevorderd door zuurstof en kunnen sappen of andere dranken gaan verkleuren, dit is bij een glazen fles niet zo. Ook is glas goed bestand tegen de verschillende tempraturen. Verder is glas makkelijk schoon te maken door bijvoorbeeld een afwasmachine te gebruiken of zelf even af te wassen. En als laatste is het uiterlijk van glas ook een stuk mooier in vele gevallen in vergelijking met andere flessen. Zo kan een glazen fles ook weer iets mee brengen aan de sfeer van de rest van de kamer of ruimte.

Soorten glazen flessen

Je hebt niet veel verschillende soorten glazen flessen. Dit komt omdat je eigenlijk voor veel dranken of andere producten elke fles wel kan gebruiken. Toch zijn er wel drie flessen waar je onderscheid in kan maken. Zo zijn er pipetflesjes, deze zijn bedoeld om nauwkeurig vloeistoffen te doseren doormiddel van druppels. Verder zijn er ook sap- en sausflessen te krijgen. Dit is zoals eerder al gezegd de flessen waar je eigenlijk alles in kan doen. Als laatste heb je ook melkflessen. Al deze verschillende soorten zijn te krijgen in verschillende groottes. Pipetflesjes zijn vaak klein maar de andere flessen zijn vaak te vinden in de maten 1/2 liter, 750 ml en 1 liter. Er zijn ook kleinere flessen te vinden  

Glazen flessen aanschaffen

Glazen flessen kopen klinkt makkelijk, maar er zijn een paar punten waar je op moet letten. Net hebben we al besproken welke soorten flessen er zijn. Dit is ten eerste belangrijk voor het uitkiezen van je glazen fles. Als je dat weet zijn er ook verschillend afsluitingen van glazen flessen. Er zijn verschillende doppen te krijgen. De populairste is de dop van een weckpot of fles bijvoorbeeld. Deze dop heeft een afsluiting doormiddel van rubberen ringen die zorgt voor totale luchtdichtheid van de flessen. Dit is een aanrader om te doen want dit zorgt ervoor dat de inhoud van de fles langer vers blijft. Daarnaast moet je kijken naar welke grootte je wil. En er is ook nog keuze in verschillende stijlen flessen.