Freepictures
Image default
Dieren

Dierenarts Eindhoven Woensel voor de beste zorg voor je konijn

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je konijn. Want dat kleine beestje dat je iedere dag zo lief aankijkt heeft je hart gestolen vanaf de eerste dag. En dan wil je natuurlijk ook terecht met hem bij de beste dierenarts. Want je moet er natuurlijk niet aan denken dat er iets met je konijn gebeurt. Bij dierenarts Eindhoven Woensel ben je dan op het juiste adres. Dus bij vragen neem dan altijd direct contact met hen op.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een konijn

Dus je bent gevallen voor die schattige kraaloogjes en de mooie kopje. Dat is natuurlijk begrijpelijk! Maar waar moet je allemaal op letten voor je je konijntje mee naar huis neemt? Allereest is het formaat van zijn verblijf heel belangrijk. Deze moet groot genoeg zijn dat je konijn er minstens drie ‘hopjes’ in kan maken. Ook moet hij ergens naar buiten kunnen voor frisse lucht. Dus zorg er voor dat je verblijf over een (ruime) ren beschikt. Je konijn moet ten alle tijden vers hooi en water tot zijn beschikking hebben. Dit is erg belangrijk! Er is veel keuze in voer voor konijnen. Ga niet voor gemend voer, dit is niet goed voor je konijn. De brokjes die je je konijn geeft zijn eigenlijk alleen maar extra. Je konijn zou voldoende moeten hebben als hij de hele dag (en nacht) beschikking heeft over hooi. Geef hem ook regelmatig wat groente. Hierbij is het wel belangrijk dat je eerst op zoekt of je konijn een bepaalde groente mag hebben. En geef ze altijd maar een klein beetje. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is een vriendje voor je konijn. Konijnen zijn namelijk groepsdieren en zullen eenzaam zijn als ze alleen zitten.

Laat je konijn vaccineren bij dierenarts Eindhoven Woensel

Ook is het erg belangrijk dat je je konijn op tijd laat vaccineren. Er heersen een aantal dodelijke konijnenziektes. Helaas zijn deze ziektes ook nog eens erg besmettelijk. Maar als je je konijn ieder jaar laat vaccineren hoef je nergens bang voor te zijn. Voor de vaccinaties kun je terecht bij dierenarts Eindhoven Woensel.

https://www.web-wings.nl