Freepictures
Image default
Eten en drinken

Het is altijd een goede tijd om worstenbrood te kopen

Zoals mijn oude tante uit Brabant altijd zei, wat het weer ook is, het is altijd goed om worstenbrood te kopen. Volgens oud brabants recept dan, dat dan weer wel. Om een echt goed Worstenbrood te kunnen kopen moest je wel de goede adresjes weten. De echte goede slagers, die er nog trots op waren om alleen maar de ambachtelijke worstenbroodjes te maken. En juist die adresjes wist tante, dus daar ging je naartoe om Worstenbrood te kopen. De rest die er te koop was, was fabrieksspul, en dus rommel. Wat ze daar allemaal doorheen mikten had weinig tot niets meer van doen met de traditionele worstenbroodjes.

Waaruit bestaat een echt worstenbrood?

Een echt worstenbrood bestaat uit, de naam zegt het eigenlijk al, een huisgemaakt worstje, met daaromheen ambachtelijk gebakken brood. Een beetje stevig brood. Het hoort bij de brabanders, worstenbrood. Natuurlijk ook worstenbrood zelf maken, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Het is bewerkelijk, en daarom is het ook niet goedkoop, een Worstenbrood kopen. Een echte dan. De worst die erin verwerkt wordt, is van puur vlees gemaakt, met authentieke kruiden in een samenstelling die alleen de kenners weten. En daar komen wij natuurlijk nooit achter. Maar dat hoeft ook niet. Als we maar weten waar we het beste een Worstenbrood kunnen kopen. En dan een aantal tegelijk kopen, zodat we er ook een paar in kunnen vriezen. Dat kan prima, daar gaat de smaak echt niet van achteruit. Een kwestie van op tijd er weer uit halen, in de koelkast rustig laten ontdooien, en dan vlak voor consumptie heerlijk nog even in de oven op een lage temperatuur. Dan zijn ze overheerlijk!

Heeft u nou ook inmiddels erge trek gekregen van dit verhaal over worstenbrood? Dat kan ik me namelijk heel goed voorstellen!