Freepictures
Image default
Eten en drinken

De voorgang van jouw dieet dankzij vetpercentage berekenen

Inmiddels ben je al een tijd in jouw gezonde levensstijl. Je hebt een tijd geleden besloten dat het anders moet en bent op zoek gegaan naar het schema wat bij jouw past. Dit kan zijn zelfstandig of met behulp van een voedingsdeskundige. Je begint wel te merken dat je meer energie hebt, maar je weet niet waar je bent in jouw schema. Door vetpercentage berekenen kun je erachter komen waar je zit in je schema. Het is ook handig om voor de start van je schema dit te berekenen zodat je een goede indicatie hebt van de stand van zaken.

Wat is het belang van je vetpercentage?

Wanneer je een koolhydraat arm dieet volgt is er kans dat je een vertekent beeld krijgt wanneer je op de weegschaal staat. Voornamelijk in het begin je nieuwe voedingsschema kan dit het geval zijn. Koolhydraten worden namelijk door de lever omgezet in glycogeen, dit is een vochtvasthoudende stof. Met minder koolhydraten verlies je dit vocht waardoor het lijkt dat je snel vet verliest terwijl dit niet het geval is. Om het juiste beeld in kaart te krijgen is vetpercentage berekenen de beste indicatie waar je zit in jouw schema.

Een crashdieet

Ook met mensen die een crashdieet volgen kunnen een vertekent beeld krijgen. In dit dieet is er grote kans dat je ook spiermassa verliest wat zeer belangrijk is tijdens het diëten. Het verlies van spiermassa kan na het diëten zorgen in toename van lichaamsvet. Daarom is het beter om een rustig dieet over een langere termijn te volgen.

https://web-wings.nl/