Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Waarom de HR-medewerker onmisbaar is

Veel organisaties zijn ervan overtuigd dat een Hrm-afdeling gemist kan worden. Door innovatie oplossingen zoals kunstmatige intelligentie loopt de Hrm-afdeling in gevaar. Het bedrijf Computest heeft al enkele jaren geleden haar HR taken geautomatiseerd door middel van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is er van overtuigd dat de Hrm-afdeling geautomatiseerd kan worden. Nu zijn er in Nederland meer dan 80 duizend HR-medewerkers. Volgens ons zijn HR adviseur onmisbaar en wij gaan je uitleggen waarom.

1. HR is Human Resources

Het vak HR gaat over mensen. Hoe kan kunstmatige intelligentie de baan van een mens overnemen als het vak over mensen gaat. HR services vereisen inlevingsvermogen, inspelen op echte situaties en respect en geduld. Dit zijn zaken die een machine niet kunnen maar alleen echt een persoon. Daarnaast moet je als Hr-medewerker begripvol zijn.

2. HR-professional bewaakt de cultuur

In de tijd van razendsnelle veranderingen in de cultuur zal het bewaken van de bedrijfscultuur belangrijker dan ooit zijn. Een HR-medewerker verbindt de cultuur met de rest van het bedrijf. Enkele functies zoals leiderschap, arbeidsmotivatie en drijfveren zijn elementen waarmee het HR personeel mee te maken krijgt.

3. HR helpt bij verandering

HR helpt het bedrijf bij nieuwe veranderingen. Omdat HR over het arbeidsproces gaat kunnen zij gemakkelijk nieuwe methodes in het bedrijf implementeren. Daarnaast kunnen deze veranderingen direct door gevoerd worden tijdens het sollicitatieproces. Als een bedrijf nieuwe werknemers wilt aannemen die moeten helpen bij de nieuwe bedrijfscultuur, dan zal HR ze dus moeten aantrekken.

4. HR geeft om je gezondheid

De HR-medewerker geeft om je mentale gezondheid. Ze zijn blijf met hun baan en willen een positief effect op andere uiten. De HR medewerker is erg betrokken en betrokken medewerkers zijn goed voor de gezondheid van de rest van de collega’s. Een HR medewerker is dus nodig voor een goeie gezondheid op de werkvloer. Iets wat je als bedrijf nodig hebt.

https://www.cbbs.nl/