Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Waar op letten bij het kopen van een iPad houder

iPad houders zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, van de goedkoopste budget lijnen tot exclusief ontworpen houders met hoogwaardig afgewerkte materialen. Maar welk soort iPad houder past het beste bij jou doelstellingen? En hoe worden deze verschillende soorten tablet standaards in de praktijk gebruikt? In dit artikel leggen we je per soort houder uit hoe ze meestal gebruikt worden en voor welke doelstelling ze het meest geschikt zijn. Zo heb je na het lezen van dit artikel een duidelijk koopadvies op zak.

Welke soorten iPad houders zijn er verkrijgbaar?

In grote lijnen kan je iPad houders onderverdelen in vier categorieën. Elke categorie heeft zijn eigen implementatie waarbij de houder het beste tot zijn recht komt. 

  1. Wandhouders om je iPad aan muren te bevestigen
  2. Tafelstandaards om je iPad hands free te gebruiken
  3. Vloerstandaards om interactie met je doelgroep in contact te komen
  4. Hoezen en covers om je iPad te beschermen tegen alledaagse schades

Wandhouders om je iPad aan muren te bevestigen

Consumenten gebruiken wandhouders voornamelijk om de iPad als domotica paneel in te zetten. Zo is de iPad gefixeerd op één vaste plek in de woning waardoor je niet constant hoeft te zoeken waar het apparaat nu weer is. Je hebt de iPad dus altijd bij de hand om zaken zoals het binnenklimaat, zonwering, verlichting en meer te regelen. 

Zakelijk worden wandhouders onder meer ingezet om bezoekers te informeren. Ook de interactie met de doelgroep kan op gang gezet worden middels een wandhouder, bijvoorbeeld door deze op een plek met hoge zichtbaarheid te plaatsen en de iPad te voorzien van de juiste software. 

Tafelstandaards om je iPad hands free te gebruiken

Consumenten gebruiken tafelstandaards over het algemeen om de tablet hands free op tafel te gebruiken. Zo geniet je van je lunch terwijl je ondertussen Amerikaanse Netflix kijkt. Handig en ook nog eens hartstikke leuk! 

Zakelijk worden tafelstandaards veelvuldig gebruikt in meetings waarbij gesprekspartners informatie op de tablet samen bekijken. Denk hierbij aan het presenteren van bepaalde data op plekken waar geen groter scherm aanwezig is, bijvoorbeeld aan tafel in een restaurant of op het terras. 

Tafelstandaards zijn de beste keus als je op zoek naar een oplossing om je iPad op een horizontaal oppervlak te plaatsen zonder dat je je handen nodig hebt om de iPad te bedienen. Doordat veel varianten in meerdere hoeken draaibaar zijn heb je altijd de juiste kijkhoek, waar je de iPad ook neerzet. 

Vloerstandaards om interactie met je doelgroep in contact te komen

Consumenten maken in de praktijk zeer weinig gebruik van vloerstandaards. Niet zo vreemd, want hoe een consument een vloerstandaard zou moeten gebruiken konden wij ook niet bedenken. 

Zakelijk worden iPad vloerstandaards maar al te vaak gebruikt. Voornamelijk op openbare gelegenheden waar grote hoeveelheden menselijk verkeer is kan een vloerstandaard zeer waardevol zijn voor bedrijven. 

Bij een goed geprepareerde iPad met de juiste software kan een vloerstandaard getransformeerd worden naar een contactpunt voor de doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lead generatie maar ook aan het verrijken van klantprofielen. Daarnaast is een vloerstandaard een slimme manier om bestaande klanten te up- en cross- sellen. Plaatsen waar vloerstandaards vaak ingezet worden zijn ondermeer conventies, beurzen, seminars, festivals en andere evenementen.

Behalve deze massale evenementen zijn ook kleinschalige evenementen zeer geschikt om via een vloerstandaard contact met de doelgroep te krijgen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van self service op vestigingen.

Hoezen en covers om je iPad te beschermen tegen alledaagse schades

Hoezen en covers zijn voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers zeer aantrekkelijk. Dit komt doordat een iPad cover de levensduur van het apparaat aanzienlijk kan verlengen. Afhankelijk van het model dat je kiest bieden deze producten bescherming tegen krassen, vallen, stoten en waterschade.