Freepictures
Image default
Bedrijven

Investeer je tijd goed

Als je niet weet of je wel goed op je plek zit op je werk kan goede loopbaanadvies in Utrecht wat voor je zijn. Hierbij kan je namelijk leren hoe je meer plezier kan krijgen in je werk. Er is namelijk niks ergers dan opstaan met tegenzin omdat je geen zin hebt om te werken. Het is iets wat je de komende jaren bijna dagelijks moet doen, dus het is belangrijk om hier het beste uit te halen. Het is echt zonde als je niks probeert om het te verbeteren. Je kan je tijd beter stoppen in dingen waar je wel energie en geluk uit haalt, dan is het ook vanzelf de moeite waard om je bed uit te gaan.

Wees positief

Als je minder stress op je werk ervaart zal dit verschillende positieve uitkomsten hebben. Zo wordt je er over het algemeen een leuker persoon van, want hoe lekkerder je in je vel zit, hoe vrolijker je bent. Daarnaast ga je je werk waarschijnlijk ook nog eens beter doen. Jij blij en je baas blij. Misschien krijg je hierdoor wel een promotie, dat zou al helemaal top zijn. Wanneer je loopbaanadvies in Utrecht krijgt wordt er eerst gekeken naar de omstandigheden waar je in werkt. Zou daar iets in kunnen veranderen waardoor je het meer naar je zin zou hebben?

Samen komen we er uit

Als het antwoord ja is, is dat waar we ons op gaan focussen. Wellicht is hier een gesprek met je baas voor nodig. Dat is afhankelijk van wat je graag veranderd zou willen hebben natuurlijk. Wel is het belangrijk om realistisch te blijven en samen met je loopbaancoach te kijken wat voor jou en je baas haalbaar is. Soms blijkt het beter te zijn om ontslag te nemen en een andere baan te zoeken. Een andere keer blijkt het gewoon aan de plek te liggen, wie weet kan je dan naar een andere locatie worden overgezet. Je gaat vooral leren denken in oplossingen.