Freepictures
Image default
Bedrijven

De 3 leukste tips voor jouw kerstboom knutselwerkjes!

Tijdens kerst draait het natuurlijk allemaal om gezelligheid en liefde. Een van de meest bekendste activiteiten rond deze periode (vooral onder de kinderen) is knutselen. Denk dan aan het knutselen van kerstbomen, kerstballen, kerstfiguren, kerstmannetjes, kerstlichtjes etc.  Op school, thuis, met vrienden het is allemaal mogelijk. Ben je nou inspiratieloos na al die jaren knutselen? Dan is deze blog perfect voor jou. Veel leesplezier en knutsel erop los! ☺

 

Knutselwerkje 1: 

Het knutselen van een kerstboom is makkelijker dan je denkt. Het wordt natuurlijk niet een echte kerstboom, maar denk dan aan een kartonnen kerstboom bijvoorbeeld. Het is kinderproef en supermakkelijk te maken. Begin met het verzamelen van wc rollen. Die kan je superleuk versieringen met glitters, stickers, verf en ga zo nog maar even door. Vervolgens moet je er rijen van maken en elke rij heeft er telkens 2 minder. Uiteindelijk komt er een punt vorm uit, doe je er een lampje bovenop en thats it! Daar is jouw super originele en creatieve kerstboom. Tip: Doe er wat leuke kerstlampjes bij! Dat zorgt voor een extra gezellige sfeer overdag en vooral in de avond. 

 

Knutselwerkje 2:

Wil je toch een knutselwerk dat je kan ophangen i.p.v. dat die alleen liggend ergens kan? Dan is dit knutselwerkje leuk voor jou! Verzamel een aantal takjes ergens bij jou in de omgeving. Je kan er ook een leuk uitje van maken, door naar het bos te gaan bijvoorbeeld. En zorg er simpelweg voor dat elk takje steeds ‘korter’ is, het moet dus weer in een punt eindigen. Leg de takjes op tafel met een redelijke afstand ertussen, verbind een touw aan de buitenkant en last but not least: versieren!! Je kan het heel leuk versieren met leuke kerstverlichting en kerstballen. Je hebt er dus niet heel veel voor nodig en je kan het ook nog vervolgens heel leuk aan je deur ophangen. 

 

Knutselwerkje 3

Wil je een klein kerstboompje maken? Voor leuk op tafel of aan je bureau? Lees dan snel verder! Dit knutselwerkje heeft simpelweg alleen een dennenappel nodig en wat versieringen. Het is het makkelijkste knutselwerkje van deze blog, maar misschien wel een van de leukste? (☺). Gebruik je creativiteit en maak er wat leuks van! Verder kan je om het knutselwerkje zelf ook meer sfeer creëren. Doe dat bijvoorbeeld door guirlandes er omheen te doen of andere kerstslingers met mooie kerstverlichting.