Freepictures
Image default
Bedrijven

Zo bestel je eenvoudig en snel je tickets!

Er zijn vandaag de dag nog steeds mensen die het lastig vinden om hun tickets online te bestellen. De meest ticketsystemen bij huidige events zien er hetzelfde uit. In deze blog wordt het bekendste ticketsysteem evenementen stap voor stap uitgelegd zodat, ook jij, in het vervolg je eigen tickets kunt bestellen!

Stap 1: de website

De eerste stap gaat als volgt; Google de naam van het event met het woord ‘tickets’ erachter. Vaak kom je meteen al op de ticketpagina van de website. Kun je deze niet direct vinden? Ga dan, wanneer je op de homepagina bent, naar het tabblad dat ‘tickets’ aangeeft. Vaak is deze te vinden in een venster aan de zijkant of bovenkant van een website. Selecteer nu het soort ticket dat je wil hebben. Vaak heb je keuze tussen verschillende soorten tickets die worden onderscheiden door de dag wanneer het ticket geldig is. Verder kunnen tickets onderscheiden worden door de datum van bestelling. Zo zijn er vaak vroege vogel of ‘Early Bird’ tickets beschikbaar voor de eerste groep mensen die online kaartjes besteld.

Stap 2: de kaartjes

Nu je de je juiste kaartjes hebt geselecteerd is het tijd om je persoonsgegevens in te vullen. Deze bestaan vaak uit je voor- en achternaam, je email adres voor een bevestigingsmail, en een aantal andere gegevens zoals je geslacht en leeftijd.

Stap 3: de betaling

Nu je je kaartjes heb gevonden en je gegevens online hebt ingevuld is het tijd om door te gaan naar de laatste stap: de betaling. Wanneer je de tickets online via je mobile telefoon besteld kun je vaak makkelijk en snel betalen via de bankieren app of via Apple Pay. Afhankelijk van je internetbankieren betaallimiet heb je een scanner nodig voor het scannen van de QR-code die je betaling afrondt nadat je een unieke signeercode hebt ingevuld. Voilà, je tickets zijn besteld! In je mail ontvang je een bevestiging van je betaling en je online ticket met daarop de QR-code voor je toegang tot het event.