Freepictures
Image default
Bedrijven

Je tuin winterklaar maken

De maand waarin je je tuin het beste winterklaar kunt maken is oktober. En laat deze maand er nu toevallig bijna aankomen. Het is dan nog net niet te koud om in de tuin te werken maar er is genoeg waar je al aan kunt beginnen. Ga dus snel een groenafval container huren en begin met het winterklaar maken van je tuin.

 

Zomergoed verwijderen en wintergoed toevoegen

De eerste stap die je kunt maken om je tuin winterklaar te maken is door alle zomerbloeiers te verwijderen. We planten in de zomer vaak alle bloembakken vol met planten die de winter niet overleven. Haal deze bloembakken leeg en gooi de planten weg. Je kunt hiervoor een groenafval container huren als je veel zomergoed in je tuin hebt. Je kunt de bakken vervolgens gebruiken voor nieuwe mooie vaste planten die ook in de winter een beetje kleur aan je tuin geven. Denk bijvoorbeeld aan een fuchsia of een cyclaam.

 

Halfvaste planten inpakken

Als je planten hebt die wel de winter kunnen overleven maar hier niet te veel kou mogen vangen, pak deze planten dan in. Dit is vaak het geval bij exotische plantensoorten. Denk bijvoorbeeld aan een olijfboom. Je kunt deze moeilijk naar binnen halen. Pak hem dus goed in met een speciale hoes. Heb je ook kleinere planten in bijvoorbeeld een pot? Dan kun je deze ook binnen laten overwinteren.

 

Snoeien

Sommige planten moeten gesnoeid worden in het najaar. Vooral fruitbomen moeten meteen gesnoeid worden. Ook voor dit afval kun je een groenafval container huren. Het is handig om je planten te snoeien zodat ze niet te groot worden. Ook stimuleert een najaar snoei nieuwe scheuten aan de plant of boom.

 

Gazon in orde maken

Gras stopt met groenen bij 6 graden. Zorg dus dat je je gras nog een keer goed maait als deze temperatuur in zicht komt. Zo heb je een mooi gazon om in de winter naar te kijken. Vaak laten mensen de balderen die van de bomen afvallen op het gazon liggen. Hierdoor zal het gazon echter gaan verkleuren. Verwijder dus ook de bladeren van het gazon. Zowel het gemaaide gras als de bladeren kun je kwijt in een groenafval container. Een groenafval container huren is dus zeker aan te raden als je je tuin winterklaar gaat maken.

https://afvalcontainerszuidholland.nl/groenafval-container-huren/