Freepictures
Image default
ZZP

De 5 financiële voordelen van samenwonen met huisgenoten

Vandaag de dag 25 miljoen mensen in de VS samenwonen met huisgenoten. Dit is een dramatische verschuiving ten opzichte van het decennium daarvoor, toen de meeste volwassenen tussen 18 en 34 jaar zelfstandig woonden. Er zijn tal van redenen waarom mensen ervoor kiezen om samen te wonen. Ten eerste is er de voor de hand liggende reden: de stedelijke huisvestingscrisis. Er is een gebrek aan woningen en de woonlasten stijgen sneller dan het inkomen, waardoor mensen meer gaan huren en delen. Maar dat verklaart niet het hele fenomeen.

We moeten ook rekening houden met de wetenschappelijk bewezen mentale, fysieke en emotionele voordelen van het leven met huisgenoten, evenals met de vele lessen die je leert door ruimte met anderen te delen. Het sterkste argument achter het samenwonen met huisgenoten is echter dat het je een hoop geld bespaart. Van het kunnen splitsen van de huurkosten tot het verdelen van kosten waar je misschien niet aan had gedacht, samenwonen met huisgenoten kan je heel veel geld besparen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de vijf financiële voordelen van samenwonen met huisgenoten.

1) U bespaart op huur

Met het dubbele bedrag van de maandelijkse huur om mee te werken, zullen u en uw kamergenoot veel betere opties vinden, zowel wat betreft het appartement zelf als de buurt. Denk aan luxe afwerkingen, vaatwassers, wasserette op het terrein en hoogbouwappartementen met een portier. Het hebben van een huisgenoot garandeert lagere huurkosten (per persoon) tegen een hogere waarde. Een onderzoek door Smart Asset keek naar de gemiddelde prijs van één slaapkamer in vergelijking met de gemiddelde prijs van twee slaapkamers verdeeld over twee en vond duizelingwekkende cijfers als het gaat om gemiddelde besparingen.

In grote steden zoals San Francisco of New York bespaart het hebben van een kamergenoot u meer dan $ 1.000 per maand. In andere steden, zoals Washington, DC, San Diego en Miami, variëren de besparingen tussen $ 600 en $ 800 per maand met een kamergenoot.

2) U kunt de inrichtingskosten delen

Het kan prijzig zijn om een gloednieuw appartement helemaal opnieuw in te richten. Je moet niet alleen de grote meubelstukken (banken, tafels, stoelen) kopen, maar je moet ook alle huishoudelijke benodigdheden zoals potten, pannen, bestek, basisapparatuur en meer aanvullen. Jij en je kamergenoot kunnen de kosten van elk item delen, of je kunt verantwoordelijk zijn voor elk ander item. Een andere optie is geld lenen met BKR als je geen optie hebt tot een normale lening bij de bank.

3) U deelt de rekeningen

Vergeet stroom, water, gas, wifi en kabel niet. Met een huisgenoot worden uw kosten voor nutsvoorzieningen en andere rekeningen gehalveerd. Interesse in een Netflix of Spotify account? Met een huisgenoot is het goedkoper en is de kans op een negatieve BKR registratie door wanbetaling te voorkomen. Een verwijdering van deze codering is lastig en kost geld, maar hoeveel kost een BKR verwijdering?

4) U kunt andere kosten van levensonderhoud samenvoegen

Naast besparen op de gebruikelijke, appartement gerelateerde rekeningen, kunt u ook slimmer omgaan met uw woonlasten met huisgenoten in de buurt. Als je naar je werk of school rijdt, kun je carpoolen en de benzinekosten verdelen. Als u een schoonmaakdienst inhuurt, kunt u die vergoeding verdelen, of als u het appartement liever zelf schoonmaakt, kunt u de kosten van benodigdheden (stofzuiger, bezem, Swiffer, Clorox, enz.) verdelen. U kunt ook de kosten van huishoudelijke benodigdheden zoals toiletpapier, olijfolie, zout en peper en alle andere basisbehoeften die iedereen dagelijks gebruikt, samenvoegen. U kunt zelfs de kosten van boodschappen verlagen. Niemand heeft twee kroppen sla, twee liter melk en twee broden nodig. Bespaar geld en voorraadruimte door basisvoedsel te delen.

5) Thuisblijven is niet eenzaam

Huisgenoten hebben betekent direct gezelschap. Met huisgenoten heb je minder behoefte om uit eten te gaan en geld uit te geven aan avondjes uit. U kunt gemakkelijker thuis blijven zonder u eenzaam of verveeld te voelen. Koken voor twee (of meer) bespaart geld en tijd ten opzichte van koken voor één, dus thuis een lekkere, gezonde maaltijd delen is altijd de ideale optie. Je hoeft je nooit meer schuldig te voelen over het openen van een fles wijn en het bingewatchen van Stranger Things.

 

https://www.leningenhypotheek.com/