Freepictures
Image default
Electronica en Computers

Besparen op de aanschaf van een laptop

 

Besparen op de aanschaf van een laptop

Een Goede goedkope laptop kopen is best lastig. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je goed op moet letten. Het hoeft echt geen tweedehandse te zijn, want ook nieuwe laptops zie je vaak met korting. Niet alleen tijdens de feestdagen of black friday, maar ook een paar weken voordat de scholen beginnen. Verschillende modellen worden dan flink afgeprijsd omdat ze er dan veel willen kunnen verkopen. Deze acties zijn voor studenten bedoeld, maar meestal zien we dat de volwassenen ze kopen. Dit is ook niet gek, want het kan je een paar honderd euro schelen. Bovendien zijn de meeste winkels snel door de voorraad heen met dagen zoals black friday en dan vis je alsnog achter het net.

Ook is HP een aanrader qua merk. Zij hebben niet alleen veel acties, maar zij pakken het probleem bij de bron aan. Ze kiezen bij de productie voor andere materialen en wellicht is hij iets minder stevig, maar als je hem gewoon normaal gebruikt maakt dat niets uit. Natuurlijk kun je ze dan nog steeds buiten de deur meenemen, maar zij besparen zoveel en handelen wereldwijd. Dat merk je terug in de prijs!

Wat is een chromebook?

Wij krijgen vaak de vraag Wat is een Chromebook? Dit is een iets simpelere laptop die niet allemaal over programma’s beschikt die je bijna neit gebruikt. Een Chromebook werkt via de webrowser Chrome OS die wereldwijd bekend is. Op de achtergrond draaien er dus niet allemaal processen die bij het opstarten de PC al vertragen. Bovendien werk je bijna altijd via de cloud en dus niet altijd via de harde schijf. Hierdoor zijn dfe bestanden overal ter wereld toegankelijk.

Ook merk je dat de accu een stuk langer meegaat. Dit komt wederom doordat de processor efficient kan werken via 1 toepassing. Als je de laptop alleen gebruikt voor het browsen, mailen en streamen dan beschikt hij over meer als voldoende mogelijkheden. Daarnaast is er ook steeds meer software beschikbaar die je op Chrome OS systemen kunt draaien. Hierdoor lever je ook weinig in op de toekomstige mogelijkheden. Echter bespaar je wel een hoop geld, want ze zijn nu eenmaal flink goedkoper.