Freepictures
Image default
Electronica en Computers

Waarom zou ik een refurbished desktop computer kopen?

Bent u op zoek naar een krachtige pc voor een lagere prijs?

Tegenwoordig is een computer bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor op kantoor of andere banen zijn laptops steeds belangrijker aan het worden. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een nieuwe te kopen die voldoet aan de nodige eisen. Hoe komen zij aan een voordelige, maar toch krachtige Windows computer?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished desktop computer kopen!

Wat houdt refurbished in?

Een refurbished computer houdt in dat een gebruikte computer gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands exemplaren die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Bij tweedehands computer aankopen is er vaak geen enkele controle of reiniging uitgevoerd. Dit soort computersliggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands pc staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw computer.

Naast dat er bij refurbished computerseen langdurige garantieperiode zit, kunt u er ook gerust op zijn dat er geen mankementen meer voorkomen, omdat de refurbished pc uitgebreid is getest door een expert.

Redenen voor een refurbished computer

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished computer.

Bij refurbished computers ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands desktops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ten opzichte van tweedehands computers zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished computers worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiële knelpunten en meer. Koopt u een tweedehands pc, dan is deze vaak alleen ontdaan van alle data die op de harde schijf stond. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Met een refurbished computer kopen bent u er zeker van dat de laptop goed werkt, dankzij de bovengenoemde controles op schade, et cetera. Helaas worden tweedehands desktops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished pc, valt weg. Als de computer na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Een ingewikkeld product zoals een laptop kopen zonder garantie, is nooit een goed idee. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. Mocht het gebeuren dat de tweedehands desktop computer het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Een kapotte tweedehands computer laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Beter voor het milieu

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Computerchips zijn al schaars genoeg tegenwoordig, en batterijen weggooien is nog steeds niet op een milieuvriendelijke manier te doen. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished desktop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe exemplaar willen kopen.

Een refurbished desktop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!