Freepictures
Image default
Mode en Kleding

Hardlopen zonder sportbh is gevaarlijk

Hardlopen zonder sportbh is gevaarlijk

 

Ben jij een fan van hardlopen, dan is de kans groot dat je je outfit keurig op orde hebt. De juiste schoenen, de juiste kleding en uiteraard als vrouw een goede sport bh. Vooral meiden die net beginnen vergeten nog wel eens hoe belangrijk het dragen van een dergelijke bh is. De meest genoemde reden is dat ze het vergeten of niet fijn vinden zitten. Ontzettend zonde.. Wist je namelijk, dat hardlopen zonder sport bh ontzettend gevaarlijk kan zijn? Je zult er niet direct ontzettend gezondheidsrisico’s door lopen, maar het kan op lange termijn wel degelijk zorgen voor de nodige chronische klachten. Dit komt namelijk door het weefsel wat in je borsten zit. Sport jij regelmatig en draag je nog geen sport bh, dan wordt het tijd dit wel te doen! Waarom, dat lees je hier.

 

Beschadiging aan je borstweefsel

 

Voor wie deze zomer heerlijk in een freya bikini op het strand wil liggen, zonder last te hebben van gevoelige borsten, doet er goed aan om tijdens het hardlopen een goede sport bh te dragen. Het risico wat je namelijk loopt wanneer je dit structureel niet doet, is een beschadiging aan je borstweefsel. De reden dat dit kan beschadigen, is omdat er in je borsten geen spieren aanwezig zijn. Dit zorgt er dus voor dat bij een beweging je borsten dit niet zelf kunnen corrigeren, waar de rest van ons lichaam dit dus wel kan. Dit zorgt ervoor, dat naarmate het langer duurt, je borstweefsel steeds verder uitrekt, met als gevolg dat je hangende borsten kunt krijgen.

 

Last van je rug

 

Ook de rug moet het ontzien wanneer je geen goede sport bh draagt. De druk komt namelijk op je rug, schouders en nek en kan tot vervelende pijnscheuten leiden, wat niet fijn is en kan zorgen voor een langdurige blessure aan je lichaam. Het voordeel aan een sport bh, is dat je deze ook kunt dragen tijdens een zwangerschap. Een sport bh zwanger is namelijk perfect aangezien je borsten dan ook vaak gevoelig zijn. Door een sportbh tijdens je zwangerschap te dragen, zal je merken dat je borsten weinig tot geen ruimte hebben om te kunnen bewegen. Dit zorgt ervoor dat je weinig tot een last hebt en je het dus langer kunt volhouden. Alleen dit is al een reden waarom iedere vrouw minimaal één sport bh in huis zou moeten hebben, just in case!