Freepictures
Image default
Bedrijven

De levensduur van je wasmachine verlengen

Je wasmachine is onmisbaar in het huishouden. Even snel je kleren wassen of even snel je sportkleding nog uitwassen. Dagelijks is je wasmachine wel gevuld met was. Het is dan ook fijn als je wasmachine lang meegaat. Gemiddeld gaat een wasmachine ongeveer 3000 tot 4000 wasbeurten mee. Dat zijn ongeveer 250 wasbeurten per jaar, als je vijf keer per week wast. Dit komt neer op veertien jaar. Hoe lang je wasmachine uiteindelijk echt meegaat hangt helemaal van jezelf af. Wist je dat je ook dingen kunt doen om de levensduur van je wasmachine te verlengen? Ben je benieuwd naar deze dingen? Lees dan verder.

 

Gunstige plek

De plek waar je je wasmachine neerzet heeft invloed op de levensduur. Een vorstgevoelige ruimte is helemaal niet gunstig. Door de kou kunnen bepaalde delen van je wasmachine sneller kapot gaan. Het water kan bevriezen in de afvoerslang wat zorgt voor beschadigingen. Ook een vochtige plek is niet super goed voor je wasmachine.

 

Schoonmaken

Regelmatig schoonmaken helpt de levensduur van je wasmachine te verlengen. Het wasmiddelbakje, de deurrubbers en het pluizenfilter kunnen allemaal worden schoongemaakt. Zo voorkom je ook nog eens slijt. Draai daarnaast vaker een kookwas, zodat de wasmachine van binnen ook wordt gereinigd.

 

Deur

Na het wassen kun je de deur van je wasmachine het beste open laten staan. Dit komt, omdat de trommel dan nog nat is. Laat deze aan de lucht drogen door de deur dus een tijdje open te laten staan. Win-win, want dit voorkomt ook nog eens vieze geurtjes.

 

Witgoed Geleen

Is je wasmachine uiteindelijk toch stuk? Dan kun je nieuw witgoed in Geleen of ergens anders in Nederland kopen. Je witgoed in Geleen of ergens anders in Nederland kun je ook inleveren, zo heb jij deze wasmachine die kapot is niet meer thuis staan.

https://mentenmetaal.nl/