Freepictures
Image default
Verbouwen

Waarom een kadastrale kaart aanschaffen

Ben je van plan om een nieuw huis te bouwen? Leuk, maar houd je rekening met de buren, zodat er geen eventuele problemen kunnen ontstaan. Je wilt namelijk voorkomen dat je ruzie krijgt met je nieuwe buren. Zo kan het zijn dat je metingen niet overheen komen met die van de buren. Als je iets te ver gaat, kan dit al reden genoeg zijn voor een grote ruzie. Een makkelijke manier waarop je dit kan voorkomen, is het aanschaffen van een kadastrale kaart. Als je in Oog in al woont koop je een kadastrale kaart Oog in al van je perceel. Maar wat kun je hier allemaal mee doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

Wat is een kadastrale kaart precies? 

Het is belangrijk dat je een goede kadastrale kaart hebt van je perceel. Hierop staan namelijk de grenzen van je terrein duidelijke aangegeven. Heel Nederland is onderverdeeld in diverse percelen en deze hebben allemaal een kadastrale aanduiding. Iedere aanduiding is uniek, waardoor het voor niemand hetzelfde is. De complete aanduiding van het perceel bestaat uit de naam van de gemeente, het perceel nummer en natuurlijk de sectie. Alle aanduidingen zijn uniek en worden maar slechts een keer gebruikt. Het is belangrijk om een kadastrale kaart te hebben, zodat je nooit voor een verrassing komt te staan. Woon je in Wittevrouwen? Schaf dan voor deze locatie een kadastrale kaart aan voor je perceel. 

Luchtfoto 

Het kan ook handig zijn om een luchtfoto aan te schaffen. De reden waarom je een luchtfoto wilt aanschaffen, is omdat het heel praktisch is. Op officiële kadastrale tekeningen worden gebouwen alleen weergeven met een rode lijn. Je kunt dus niet letterlijk zien of iemand een tuinhuisje heeft laten maken of niet. Met een luchtfoto is het mogelijk om dit wel allemaal te zien en dit kan waardevolle informatie zijn. Je komt op deze manier niet snel voor een verrassing te staan en als je je huis wilt verkopen, is dit natuurlijk ook handig. Kopers vinden dit namelijk interessant en vragen hier soms na. 

https://kadastralekaart.com/buurten/rivierenbuurt-BU00140103