Freepictures
Image default
Verbouwen

Waarom dampremmende folie onmisbaar is bij isolatieprojecten

Misschien heb je al wel is van dampremmende folie gehoord, of ben je er helemaal niet mee bekend, geen zorgen! Wij leggen het allemaal uit waarom dampremmende folie onmisbaar is bij isolatieprojecten.

Wat is dampremmende folie?

Allereerst, wat is dampremmende folie? Dit is een speciaal soort folie dat ook wel bekendstaat als dampfolie of dampremmende laag, deze folie wordt bij isolatieprojecten gebruikt om te voorkomen dat er vochtproblemen ontstaan. Deze folie wordt altijd aan de warme kant van de constructie, de warme kant van een constructie zijn de binnenkant van de muren, vloeren of daken.

De folie is gemaakt van een materiaal dat damp tegenhoudt, maar tegelijkertijd laat het wel vocht door. Door deze vochtregulatie wordt voorkomen dat er vochtige lucht van binnenuit de isolatie binnendringt en zo gaat condenseren. Wanneer vocht namelijk gaat condenseren leidt dat tot schimmelvorming, houtrot en andere vochtproblemen, het is dus van cruciaal belang om dit te voorkomen.

Waarom is dampremmende folie zo belangrijk?

Dampremmende folie is onmisbaar bij isolatieprojecten, zoals net ook vermeld was is het belangrijkste doel van deze folie het voorkomen van vochtproblemen. Vocht kan op allerlei verschillende manieren de isolatie binnendringen, door diffusie, luchtlekken of onjuiste geïnstalleerde isolatie. Als het vocht toch te kans heeft gekregen om binnen te dringen leidt dit tot grote schade.

Deze grote schade wordt dus voorkomen door dampremmende folie, de folie vormt een barrière tegen vocht en voorkomt zo dat het binnen kan dringen. Als vocht de kans krijgt om te gaan condenseren is dat een slechte zaak, de folie zorgt ervoor dat de isolatiewaarde behouden blijft, de levensduur van de isolatie verlengd wordt en helpt daarbij ook nog is bij aan de energie-efficiëntie van de constructie.

Het belang van een juiste installatie van dampremmende folie

Dampremmende folie vormt dus een soort barrière tussen de isolatie en het vocht, het is wel van belang dat deze barrière op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Als deze folie niet juist wordt geïnstalleerd kunnen er nog steeds luchtlekken ontstaan, zo heeft de vocht toch de kans om binnen te dringen. Je zou het zelf kunnen doen, maar je kan ook een professional inschakelen voor de installatie.

Om het vocht buiten de isolatie te houden en grote problemen te voorkomen is dampremmende folie dus onmisbaar, met alle andere voordelen die het folie ook nog met zich meebrengt is dus van cruciaal belang om dampremmende folie te gebruiken bij het isoleren van jouw woning.

 

https://vendrigpackaging.com/bouwfolie/999-dampremmende-folie-gewapend-op-rol.html