Freepictures
Image default
Verbouwen

Dé kantoorinrichting trends van 2022

De inrichting van het kantoor niet belangrijk? In tegendeel: het is één van de vele mogelijkheden om op kantoor de productiviteit te verhogen. Het heeft namelijk invloed op het welzijn en humeur van de werknemers én wanneer je potentiële nieuwe werknemers rondleidt, kiezen ze sneller voor een bedrijf met een goed ingericht kantoor. Benieuwd hoe u de inrichting op uw kantoor kunt verbeteren? Dit zijn de trends van 2022. Wie weet zit er iets voor u tussen.

Duurzaam

Duurzaam kantoorontwerp is een benadering van interieurontwerp die zich richt op het creëren van een milieuvriendelijke en gezonde werkruimte. Het is belangrijk om bij duurzaam kantoorontwerp rekening te houden met de gebruikte materialen en met de indeling van de ruimte.

Flexibele werkplekken

Flexibele werkplekken betekent niet alleen vanuit huis of kantoor werken, maar ook op kantoor op verschillende plekken kunnen werken. Een verandering aan omgeving is namelijk goed om de hersenen te blijven prikkelen. Gewenning zorgt voor irritatie maar ook luiheid.

Ergonomisch kantoormeubilair

Ergonomisch kantoormeubilair is meubilair dat is ontworpen om het comfort en de productiviteit op de werkplek te optimaliseren. Dit soort meubilair is meestal verstelbaar, zodat het kan worden aangepast aan de behoeften van elke individuele werknemer. Ergonomisch kantoormeubilair kan bestaan uit stoelen, bureaus, toetsenborden en muizen. Ergonomisch kantoormeubilair is vaak ontworpen om mogelijke verwondingen op de werkplek te verminderen of te elimineren.

Natuur op kantoor

Het is aangetoond dat planten op kantoor kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Planten helpen bij het filteren van verontreinigende stoffen en verbeteren de kwaliteit van de lucht die we inademen. Ze helpen ook om stress te verminderen en kunnen de productiviteit verhogen.

Kleur!

Het gebruik van kleur op kantoor kan een grote invloed hebben op de productiviteit en creativiteit. Blauw wordt vaak gebruikt om een kalmerend effect te creëren, terwijl rood kan worden gebruikt om het energieniveau te verhogen. Geel kan worden gebruikt om de focus te verhogen, en groen kan worden gebruikt om de creativiteit te bevorderen.

https://www.taec.nl/hoe-kun-je-op-kantoor-de-productiviteit-verhogen/