Freepictures
Image default
Aanbiedingen

6 stappen binnen content optimalisatie

Door middel van content optimalisatie trek je meer bezoekers naar jouw website. Dit is eigenlijk een vertakking op zoekmachineoptimalisatie, waar je bepaalt wat de belangrijkste zoektermen zijn om jouw doelgroep te bereiken. Bij een content optimalisatie verwerk je die zoektermen in een tekst. Om je op weg te helpen hebben we een stappenplan ontwikkeld.

 

1 – Meta’s optimaliseren

Meta descriptions en paginatitels zijn enorm belangrijk. Deze zorgen er namelijk voor of een bezoeker op je website klikt, of dat ‘ie overgaat naar de concurrent. 

 

2 – Heading structuur

Een heading structuur houdt in dat je een tekst begint met een H1 als titel en voor tussenkopjes H2 en H3 gebruikt. Zonder heading structuur is Google geen fan van jouw teksten en zul je niet boven in de zoekmachines terechtkomen. 

 

3 – Teksten optimaliseren voor SEO

Het is belangrijk dat je begrijpt waar zoekwoorden geplaatst moeten worden in een tekst, wanneer opsommingen tot z’n recht komen en hoe je alinea’s moet schrijven om hoger in Google te komen. 

 

4 – Interne & externe linkbuilding checken

Houd de boomstructuur van je website aan. Linken bovenliggende categorieën aan onderliggende pagina’s? Dan ben je goed bezig. Zo niet, breid dit uit. Er is ook interne linkbuilding om sub-subcategorieën te doen groeien. 

 

5 – Visuele content optimalisatie

Zorg ervoor dat je afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn. Foto’s met weinig pixels worden niet goed beoordeeld door Google. En afbeeldingen met een groot formaat doen er heel lang over om in te laden. 

 

6 – Content gaps opvullen

Content optimaliseren staat gelijk aan het signaleren van content kansen die al benut zijn door de concurrenten, maar waar jij nog niet mee bezig bent geweest. Door bepaalde tools te gebruiken kun je ‘content gaps’ opsporen en invullen. Zo dicht je het tekort aan informatie op jouw website en vergroot je de kans dat je bovenaan komt te staan op bepaalde zoektermen. 

 

Begin gelijk!

Nu je een stappenplan voor content optimalisatie hebt, is het tijd om ermee aan de slag te gaan! Hulp nodig of op zoek naar een aantal tips? Neem contact op met de specialisten van Traffic Today!

 

https://www.traffictoday.nl