Freepictures
Image default
Kunst en Kitsch

Werk de babykamer prachtig af met een muurtekening!

Een muurtekening in de babykamer, dat is een van de beste vormen van decoratie die je kunt kiezen. Misschien vraag je je nu af: waarom is dat zo? En waarom zou ik juist voor muurtekeningen moeten kiezen als ik de babykamer tot in de kleinste details wil inrichten?

Hieronder lees je meer over muurtekeningen in de babykamer, zodat je de juiste aankoop doet!

Houd hiermee rekening als je een wandtekening voor de babykamer zoekt

Met een tekening op de muur in de babykamer geef je de look en feel van deze ruimte in elk geval een boost. Dat is natuurlijk enkel zo als je ook effectief de beste tekening vindt voor jouw situatie. Hieronder enkele belangrijke factoren:

1. Let op de kleuren

Een van de belangrijkste factoren bij het inrichten van de babykamer is het kleurgebruik, en dat geldt ook voor een muurtekening. Als je wilt dat de tekening perfect bij de inrichting van deze ruimte past, dan moet je kleuren kiezen die aansluiten bij het huidige kleurgebruik bij meubilair en decoratie.

Het is een goed idee om gebruik te maken van een vast kleurenpalet, zodat alle tinten perfect bij elkaar passen en ook geen chaos veroorzaken in de ruimte. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen contrasten in de afbeelding kunt verwerken, maar beperk dat tot een minimum. De babykamer is waar je kindje tot rust moet kunnen komen – dus zorg dat de decoratie in de ruimte dat ook mogelijk maakt!

2. Klein of groot?

Een andere belangrijke factor als je naar een goede muurtekening zoekt, is het formaat. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende mogelijkheden: van kleine afbeeldingen die iets weg hebben van een gewoon schilderij tot grote, drie meter brede tekeningen waarmee je in één keer een hele wand afwerkt – alles kan.

Bij de zoektocht naar de juiste afbeelding is het ook van belang dat je rekening houdt met de beschikbare ruimte in de babykamer. Wil je een volledige, kale muur wat meer leven in blazen, of ben je gewoon op zoek naar een kleine afbeelding als extraatje bovenop andere decoratie? Vragen die een duidelijk antwoord behoeven als je de beste wandtekening wilt vinden!

3. Jongen of meisje?

Ten slotte kan het ook een goed idee zijn om bij het zoeken naar de beste wandtekening rekening te houden met het geslacht van je baby. Hoewel er tegenwoordig heel wat unisex mogelijkheden bestaan die in elk soort babykamer passen, kan het leuk zijn om specifieke afbeeldingen of kleuren te gebruiken voor een jongen of meisje.

Wat dacht je van een afbeelding van allemaal kleine dierentuinbeestjes in het roze voor een meisjeskamer? Of een combinatie van witte wolken en blauwe lucht voor een jongetje? Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden!