Freepictures
Image default
Financieel

5 keer een home equity-lening is logisch

Het afsluiten van een lening om de verkeerde reden of op het verkeerde moment kan u veel kosten.

Als je bent minder schuldig aan je huis dan het waard is, je hebt overwaarde. Met een lening met eigen vermogen leent u tegen dat eigen vermogen en betaalt u de lening terug in gelijke maandelijkse termijnen gedurende een vooraf bepaald aantal jaren (meestal vijf tot 30 jaar). Het bedrag dat u kunt lenen is meestal beperkt tot 80% tot 85% van het beschikbare eigen vermogen. Als uw huis bijvoorbeeld € 300.000 waard is en u € 200.000 schuldig bent, heeft u € 100.000 aan eigen vermogen. Dat betekent dat u mogelijk in aanmerking komt om € 80.000 tot € 85.000 te lenen voor een lening met eigen vermogen.

Wanneer u een lening voor eigen vermogen afsluit, fungeert uw huis als onderpand, wat betekent dat een geldschieter uw huis kan terugnemen als u dit niet doet. betalen. Eigendomswoningen kunnen nuttig zijn, maar het is van cruciaal belang om te overwegen of u er een kunt betalen voordat u verder gaat.

Overweeg ook hoe u van plan bent om de eigen vermogens lening te gebruiken. Hier https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ zijn vijf keer dat het afsluiten van een home equity-lening zinvol is.

1. U kunt het grootste deel van wat u uitgeeft terugverdienen

Als u een lening afsluit om een woningrenovatie te betalen, is het essentieel om te begrijpen dat sommige upgrades uitsluitend voor uw plezier zijn. High-end verlichtingsarmaturen, een huis vol vloerbedekking of een zwembad kunnen bijvoorbeeld een veer aan uw stap toevoegen, maar zullen waarschijnlijk niet veel waarde toevoegen aan uw eigendom wanneer het tijd is om te verkopen. In het geval van een zwembad kan het ervoor zorgen dat uw eigendom moeilijker te verkopen is, vooral aan kopers die zich zorgen maken over aansprakelijkheid of die het onderhoud niet willen.

Wanneer een lening met eigen vermogen wordt gebruikt om upgrades te betalen die de waarde van uw eigendom verhogen, kan de lening zinvol zijn. Een kleine keukenrenovatie kost gemiddeld meer dan € 23.000, maar u verdient ongeveer 78% terug van wat u uitgeeft wanneer het huis wordt verkocht. Een badkamerrenovatie in het middensegment kost maar liefst 64% van de prijs die u hebt betaald, en het vervangen van oude, tochtige ramen door geïsoleerde vinyl ramen met een laag emissievermogen levert naar schatting 73% van uw initiële kosten op. Een groot gebruik van een home equity lening is de vervanging van garagedeuren. Dit huisverbeteringsproject verdient ongeveer 95% van de kosten terug op het moment van wederverkoop. Een andere biggie is het toevoegen van steen fineer aan de buitenkant of het interieur van uw huis – een upgrade die maar liefst 96% van de kosten terugverdient. En tot slot, volgens CNN, wanneer u hardhouten vloeren in uw huis installeert, stijgt de waarde van uw eigendom met 3% tot 5%. Voor een huis van € 250.000 betekent dat een sprong van € 7.500 naar € 12.500.

Kortom: als u een lening voor overwaarde gebruikt om een comfortabelere ruimte te creëren die u helpt thuis te zijn, is dat geen slechte zet. Als u de lening gebruikt om het uzelf gemakkelijker te maken en een groot deel van het geld dat u in het project steekt, kunt terugverdienen, dan is dat een geweldig gebruik van een lening.

2. Het wordt gebruikt om een veiligere omgeving te creëren

Als u of iemand in uw huishouden zich zorgen maakt over de veiligheid vanwege leeftijd of handicap, kunnen aanpassingen aan het huis een gevoel van comfort geven. Het toevoegen van een slaapkamer of badkamer op de eerste verdieping, het installeren van een functie zoals een instapbad of beugels, en het veranderen van de vloer om plaats te bieden aan een rolstoel of om uitglijden te voorkomen, zijn allemaal uitstekende manieren om een lening te gebruiken. Op https://minilening-zonder-bkr.nl/ is meer informatie over goede redenen om te lenen. 

Volgens mij zijn dit uitstekende manieren om een lening te gebruiken. aan de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), veroorzaakten vallen in 2019 36.338 doden in de VS. Als een home equity-lening wordt gebruikt om het risico op vallen en ander letsel in uw huis te minimaliseren, is dit een goede investering.

3. U profiteert van een lage rente

Als u grote projecten heeft uitgesteld, is het misschien tijd om een lening voor overwaarde te overwegen terwijl de rentetarieven op recordlaagte staan. Het is namelijk de rente die bepaalt hoeveel u terugbetaalt. Overweeg deze scenario’s:

  • U leent €50.000 voor 15 jaar tegen 7%. Uw maandelijkse betaling is € 449 en u betaalt in totaal € 30.895 aan rente over de looptijd van de lening.

  • Als u € 50.000 leent voor 15 jaar tegen 3,5%, is uw maandelijkse betaling € 357 en betaalt u een in totaal € 14.339 aan rente gedurende de looptijd van de lening.

In dit geval heeft de lagere rente u € 16.556 bespaard en werd een lening met eigen vermogen een slimmere financiële zet.

4. Als het een lening is waar u geen spijt van zult hebben

Huis Kapitaal Leningen kunnen worden gebruikt om bijna alles te betalen, inclusief bruiloften, exotische vakanties en designer puppy’s. Of het verstandig is om een lening af te sluiten om zulke dingen te betalen, is een heel ander onderwerp. Stel uzelf de volgende vragen voordat u gaat winkelen voor een lening met eigen vermogen:

  • Heb ik een duidelijk idee van wat ik wil financieren?

  • Kan ik het me veroorloven om terug te betalen de lening, zelfs als ik mijn baan verlies?

  • Ben ik bereid om jaren te betalen voor iets dat misschien een verre herinnering is tegen de tijd dat ik het heb afbetaald?

Stel dat je € 50.000 opneemt om een luxe bruiloft en huwelijksreis te betalen. Helaas, gezien hoe lang het duurt om dat af te betalen, zou je kunnen zijn gescheiden en getrouwd met een nieuw iemand tegen de tijd dat de lening volledig is betaald. Als je een kleine lening wilt die je snel kunt aflossen, overweeg dan een creditcard met een actietarief van 0% of een persoonlijke lening op korte termijn.

5. Het is aftrekbaar van de belasting

Als een lening met eigen vermogen wordt gebruikt om “uw huis te kopen, bouwen of ingrijpend te renoveren”, zou u de betaalde rente moeten kunnen aftrekken als onderdeel van de hypotheekgerelateerde rente. Rente betaald op maximaal € 750.000 aan gekwalificeerde leningen (of tot € 375.000 aan gekwalificeerde leningen voor gehuwde belastingbetalers die afzonderlijke aangiften indienen) kan momenteel worden afgetrokken van uw belastingen. Als u binnen deze limieten past en de aftrek kunt nemen, is een lening met eigen vermogen het overwegen waard.

Het aanboren van de overwaarde in uw huis kan om een aantal redenen een geweldige manier zijn om projecten te betalen. Omdat uw eigendom als onderpand fungeert, is de rente op een lening met eigen vermogen lager dan de rente op een ongedekte lening. En u kunt een traditionele home equity-lening of een meer flexibele home equity-kredietlijn (HELOC) aanvragen. Voordat u een lening aanvraagt, moet u echter uitzoeken welk type lening het beste bij u past en rondkijken om de beste deal te vinden.

 

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/350-euro-lenen-snel/