Freepictures
Image default
Financieel

4 manieren om belastingvrij bij te verdienen

Als je erover nadenkt, is het krijgen van een grote belastingteruggave elk jaar eigenlijk maar een kortetermijnwinst. Meer dan waarschijnlijk betekent het dat je te veel belasting hebt betaald en aftrekposten bent vergeten die je meer geld zouden kunnen geven om aan andere levensbehoeften te besteden. Uncle Sam wil een stukje van ieders taart, en dat is prima. Maar hij heeft niet het recht op alles.

Sommige inkomsten zijn vrijgesteld van belasting – waarschijnlijk meer dan je je realiseert. Hier zijn 5 manieren waarop je jouw inkomstenpotentieel kunt verhogen en meer geld in je portemonnee kunt stoppen door simpelweg gebruik te maken van belastingaftrek. Lees hier alles over belastingvrij bijverdienen.

Airbnb

We kennen allemaal de financiële voordelen van huurwoningen en tweede huizen, en een deel van die toegerekende inkomsten is belastingvrij – als je slechts 14 dagen of minder per jaar verhuurt. Met de groeiende populariteit van Airbnb is er geen excuus meer om niet in te spelen op dit potentieel.

Het is nu makkelijker dan ooit om je hele huis of slechts een enkele kamer te verhuren aan betalende klanten. Natuurlijk moet je inkomen claimen als je van je verhuur een bedrijf met zes cijfers maakt. Maar voor de meesten van ons zou een gelegenheid verhuur prima werken. Is er een sportevenement in je woonplaats waarbij je een kamer voor een nacht kunt verhuren? Profiteer van de belastingbesparing en extra inkomsten.

Betaald worden om ergens te wonen

Voor deze volgende bron van belastingvrij inkomen is een carrièreswitch wellicht op zijn plaats. Als een deel van je arbeidsvergoeding een gratis dak boven het hoofd omvat, en het heeft een zakelijk doel, dan zou je belastingvrij betaald kunnen worden in logies. Stel je voor wat je zou kunnen doen zonder die maandelijkse huur of hypotheek die je naar beneden sleept. Dit is perfect voor hotelmanagers, bouwopzichters of voorgangers van een kerk.

Alimentatie

Bij een echtscheiding is alimentatie aftrekbaar voor de betalende echtgenoot op uw 1040, en het is belastbaar voor de ontvanger. Maar zorg ervoor dat deze betaling in contanten wordt gedaan, en niet in de vorm van onroerend goed, om hiervoor in aanmerking te komen. Alimentatie voor kinderen wordt niet als alimentatie beschouwd en is dus belastbaar inkomen.

Neem een creditcard

Creditcards zijn niet altijd een slechte zaak. Cash-back kortingen en reisbonussen zijn belastingvrije inkomsten op je persoonlijke creditcards. En rentekosten, jaarlijkse lidmaatschapsbijdragen en veegkosten zijn allemaal aftrekbare kosten wanneer ze op je zakelijke creditcard worden toegepast. In al deze gevallen houd je meer geld over om elders uit te geven. Interesse in het invullen van online enquêtes? Lees hier de SurveyWorld review.

http://MeedoenAanOnderzoek.nl