Freepictures
0

Last van een overstromende dakgoot? Lees dan dit artikel!

Het is weer herfst en de bladeren vallen weer massaal van de bomen. Hierdoor ontstaat een veel voorkomend probleem: bladeren in de dakgoot. Door deze bladeren loopt de dakgoot over en is de kans dat u in de winter met een beschimmelde muur zit groter dan ooit. In dit artikel lees je wat je hieraan kunt doen, zodat jij aankomende zomer rustig in de achtertuin kan zitten zonder tegen een groene muur aan te hoeven kijken.

De oplossing

Wij hebben de oplossing gevonden voor dit probleem: een bladvanger. De bladvanger is een super goedkope oplossing en gaat het probleem effectief tegen. De bladvager, zoals de naam al zegt, houdt bladeren tegen die uw regenpijp dreigen in te komen. Door de bladvanger aan te brengen op uw dakgoot of uw regenpijp voorkomt u in de toekomst eenvoudig een verstopte dakgoot en hoeft u zich geen zorgen te maken over een slecht doorlopende dakgoot/regenpijp.

De mogelijkheden

Zoals bij de meeste producten, zijn er ook binnen de bladvangers verschillende mogelijkheden te verkrijgen. Zo heb je de gootdrain en het boldraad rooster. De ene variant is de ander niet en daarom hebben we hieronder de voor- en nadelen staan.

Gootdrain

De gootdrain is een rooster die wordt geplaatst op de dakgoot. Hij zorgt ervoor dat bladeren van de dakgoot afglijden doordat de gootdrain schuin gekanteld is. De gootdrain is door zijn formaat wel duurder dan het boldraadrooster (helemaal wanneer u een lange dakgoot heeft), maar is wel een stuk effectiever dan het boldraadrooster.

Boldraadrooster

Het boldraadrooster is een goedkopere oplossing. Je plaatst het rooster eenvoudig op de regenpijp en hij houdt de bladeren voor je tegen. Het nadeel van dit rooster is dat je zelf met regelmaat de bladeren zelf uit het rooster zal moeten halen.

Heeft u last van problemen met uw dakgoot? Bel dan uw loodgietersbedrijf voor hulp bij al uw problemen aan uw dakgoot!

 

http://www.samloodgieterleiden.nl/loodgieter-wassenaar/