Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Zakelijk chatten met collega’s

Als je bij een bedrijf werkt is de communicatie onderling erg belangrijk. Bij ieder bedrijf worden andere manieren gebruikt  van communiceren. Het ene bedrijf gebruikt Skype om snel wat door te geven. Andere bedrijven gebruiken alleen de mail om informatie door te spelen. Toch zijn er redelijk veel handige programma’s waar me snel en goed mee kunt communiceren met collega’s, maar ook met uw klanten en prospects. Zo kun je naast Staffing software dus ook gewoon chatten met anderen.

Een grote speler op dit gebied is Microsoft met Microsoft Teams. Dit is een soort chatprogramma waarmee je in een online omgeving met elkaar kunt chatten. Je hoeft dus eigenlijk geen mailtjes te versturen naar elkaar toe. Je kunt groepen aanmaken zodat teams of afdelingen onderling kunnen chatten. Je kunt je profiel aanpassen. Verder kun je ook kanalen aanmaken zodat je een kanaal hebt waar je gezellig kunt chatten maar ook een kanaal waar je belangrijke informatie door kunt sturen. Skype is ook gekoppeld met Teams, net als alle Office programma’s. Op die manier kun je die bestanden makkelijk met elkaar delen.

Facebook heeft ook een website bedacht puur voor de zakelijke markt. Dit wordt Workplace genoemd. Je kunt je account koppelen aan Workspace en het lijkt ook erg veel op Facebook zelf. Hier kun je ook bestanden en nieuwtjes met elkaar delen. Ook kun je groepen en teams aanmaken zodat je daar mee kunt communiceren. Het voordeel is dat je minder mails hoeft te versturen. Facebook vind ook dat Mail ouderwets is en dat chatten steeds populairder wordt in zakelijke omgevingen. Back office software in combinatie met HipChat is ook vaak gebruikt. Het is ook een chatservice puur voor zakelijk gebruik. Je hebt kamers waar je per onderwerp kunt communiceren. Zo kun je ook afsplitsen op afdeling, functie of project. Ook kun je een kanaal voor de meest belangrijke onderwerpen aanmaken.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home