Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Adviezen over hout beitsen

Iedereen is wel bekend met het verven van hout, maar het beitsen van hout roept nog veel vragen op. Wat kan je bijvoorbeeld allemaal met beits en hoe moet je het precies gebruiken. Beits wordt voornamelijk gebruikt bij het beschermen van hout tegen weersinvloeden. Door het beitsen van je schutting of tuinmeubels zijn ze beter bestendigd tegen het weer. Het voordeel van een beits is dat je geen grondverf nodigt, hebt. Je kunt dus direct gaan beginnen met beitsen zonder enige voorbereiden. Als je wilt starten met een nieuwe klus en je wilt enkele tips over hoe je beits zo goed mogelijk kan gebruik? Lees dan snel deze blog verder want wij gaan je een aantal tips geven hoe jij straks succesvol kan beitsen.

Tips

Elke klus vraagt om een andere aanpak. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je alle materialen in huis hebt. Het beits kopen is natuurlijk de eerste stap. Maar in beits kan er ook nog onderscheid gemaakt worden. Zo heb je namelijk transparante beits en dekkende beits. Als je het verschil niet tussen dekkende en transparante beits weet zullen wij dat in het kort samenvatten:

Transparante beits

Wil je graag het hout blijven zien? Kies dan voor de transparante beits. De transparante beits is in meerdere kleuren beschikbaar. De beits kan het hout donkerder maken of juist lichter. Maar het is niet mogelijk om een compleet nieuwe kleur aan het hout te geven. Met beits kun je het karakter van het hout versterken.

Dekkende beits

Bij een dekkende beits verander je de kleur van het hout. Je kun je bruine houten tuinstoel geel of rood beitsen. Waar je wel op moet letten is dat de houtnerven niet meer goed uitkomen. Het voordeel van een dekkende beits is dat de levensduur langer is en je het minder vaak hoeft te onderhouden.

 

https://www.moosefarg.nl/