Freepictures
Image default
Energie

Storingen, kortsluiting, of andere elektra problemen in Utrecht? Aarzel niet en bel een elektricien

Problemen aan elektra kunnen in heel veel vormen voorkomen, zoals storingen, kortsluitingen, schade aan elektra en nog veel meer. Kan je deze problemen zelf oplossen of is het beter om een elektricien in te schakelen? Het beste is natuurlijk om een elektricien Utrecht hiervoor in te schakelen, hieronder wordt toegelicht wat alle problemen aan elektra zijn en dan wordt het vanzelf ook wel duidelijk waarom je een elektricien zou moeten inschakelen bij problemen aan elektra.

Problemen aan je groepenkast

Als je problemen aan elektra hebt dan heeft dat vaak te maken met je groepenkast. Stroomstoringen die hier optreden, schade door slechte aanleg en nog veel meer. Problemen aan je groepenkast komt dus voor in verschillende vormen. Je groepenkast is ook erg kwetsbaar en er moet zorgvuldig mee omgegaan worden. In de groepenkast komt namelijk alle elektriciteit binnen, maar ook hier wordt deze weer verdeeld over alle groepen achter de groepenkast. Als hier iets mis mee gaat dan heb je dus gelijk last van schade bijvoorbeeld, ook hier kunnen weer stroomstoringen ontstaan. 

Stroomstoringen

Stroomstoringen ontstaan dus vaak door problemen aan de groepenkast, voornamelijk door schade. Ook door overbelasting van de groepenkast kunnen er regelmatig stroomstoringen optreden. Je hebt je misschien wel eens afgevraagd waarom je twee verschillende groepen voor de keuken hebt, dit is zo om overbelasting tegen te gaan. In de keuken heb je onwijs veel verschillende elektrische apparaten, inclusief een grootverbruiker, de oven natuurlijk. De oven gebruikt onwijs veel stroom, als je dit combineert met alle andere elektrische apparaten dan is dit te veel stroom om door één groep te laten vervoeren. Een groep kan maar een maximale hoeveelheid spanning aan tot deze uitvalt, als er dus teveel apparaten zijn aangesloten dan raakt deze groep dus overbelast. Vandaar dat je in de keuken ook vaak twee verschillende groepen hebt.

Groepenkast vervangen

Stroomstoringen, overbelasting of schade, het zijn allemaal veel voorkomende problemen aan de groepenkast. Er werd ook al verteld dat de groepenkast erg kwetsbaar is maar ook erg belangrijk om alle stroom te vervoeren naar de juiste plek. Zelf werkzaamheden uitvoeren aan de groepenkast is dan ook niet het beste idee. In veel gevallen moet je groepenkast vervangen worden. Als je last hebt van overbelasting dan kom je er vaak nog mee weg om extra groepen aan te laten leggen, maar dit is ook niet altijd het geval, ook dan moet je groepenkast soms vervangen worden. Het vervangen van de groepenkast op een professionele, deskundige en veilige manier is erg belangrijk om dezelfde problemen in de toekomst weer te voorkomen. Het voorkomen van deze problemen is niet voor 100% zeker maar met de hulp van een elektricien is dit zeker wel voor een langere periode buiten de deur te houden. 

Problemen aan kabels, stopcontacten en meer

Problemen aan oude stopcontacten of kabels komt ook erg vaak voor. Vaak heeft dit met ouderdom te maken waardoor er dingen gaan slijten, schade komt hier ook erg vaak bij kijken. Ook het oplossen van problemen aan kabels moet op een goede manier gedaan worden, het liefst natuurlijk ook weer door een elektricien. Zonder een groepenkast komt de stroom niet op de juiste plek, maar het is juist de kabels die de stroom vervoeren. Als er kabels kapot zijn, of versleten dan kan dit enorm in de weg zitten. Ook hier kunnen dan problemen zoals stroomstoringen optreden.

kortsluitingen

Veel mensen die zien kortsluitingen en stroomstoringen als hetzelfde probleem, dit is opzich wel ze alleen zijn de oorzaken best anders. Bij kortsluiting neemt de stroom een kortere weg en verhoogt de stroom ook. Kortsluiting ontstaat het meest bij een kabel wat naar een elektrisch apparaat leidt. In deze kabel loopt natuurlijk het elektra, er zit hier een draad die de stroom levert aan het apparaat en ook een kabel die het weer wegvoert. Tussen deze kabels in zit een isolatielaag. Als deze isolatielaag kapot gaat dan kunnen de twee kabels contact met elkaar maken. Als de stroom door de aanlever kabel loopt, dan kan de stroom ook naar de andere kabel toe, in plaats van dat het alleen wordt weggevoerd gaat ook via deze kabel stroom naar het apparaat toe maar ook weer terug. De aardlek merkt dat er teveel stroom aanwezig is en dat er iets mis is en schakelt dus uit, een kortsluiting dus.

Schakel een elektricien in

Zoals je ziet zijn er erg veel problemen die zich kunnen voordoen bij elektra en het is ook belangrijk om een elektricien in te schakelen om alle problemen zo professioneel en deskundig mogelijk op te lossen.