Een douchebak heeft een afvoer nodig. Deze kun je er apart bijkopen. Er zijn zowel muur afvoer systemen als grond afvoer systemen voor een douche bak. Een lage douchebak oogt heel strak en modern. Met een goede afvoer die goed doorloopt heb je ook geen water over de rest van de badkamervloer na het douchen. Het afschot is in deze gelijkvloerse douchebakken meestal ingebouwd. Koop altijd een acryl douche bak die antislip eigenschappen heeft. Bij het plaatsen van zo een bak zorg je ervoor dat je alles goed uitmeet en maak je eventueel een mal. Bij hogere douchebakken is het beste om steuntjes te plaatsen voor de afvoer. Deze moeten geheel waterpas staan. Het afvoersysteem moet eerst zijn geplaatst voordat er een douche bak op komt. Je kunt een douche bak ook prima deels inbouwen met badkamer tegeltjes voor een eenheid met de badkamer. De tegels dienen gelijk en waterpas om de bak heen te liggen. Als een douche bak verhoogd wordt ingebouwd moet je ruimte overlaten voor onderhoud zodat je nog bij de sifon kan komen met je handen en gereedschap als deze verstopt is.
Een douche bak kan deel uitmaken van zowel een hele douche cabine maar kan ook een bak zijn die je in de hoek van de badkamer plaats met een afvoer putje. Bij een douche bak moet je goed de formaten van de badkamer weten. Bij een grote douchebak in een kleine badkamer heb je niet altijd genoeg ruimte om te keren. Een douche bak met afgeronde hoek geeft ook net even wat meer ruimte dan een vierkante douchebak. Bepaalde douchebakken hebben een rand van glas. Uiteraard kun je zelf ook een douchecabine kopen of een douche set met losse onderdelen. Een douchebak kopen is een slimme zet bij ruimte gebrek. Douche cabines nemen ook meer ruimte in de hoogte in.
Tegenwoordig is een lage douche bak helemaal in de trend. Deze heeft nauwelijks randen en het water loopt er niet uit. Een glazen wand eromheen maakt het net even helemaal af.
|
https://www.baderie.nl/producten/douches |