Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Een nieuwe studie beginnen

Een nieuwe studie beginnen is altijd iets heel spannends, waar moet je op letten? Waar moet je aan denken? Wat mag je echt niet vergeten? Wat heb je allemaal nodig? Welke spullen moet je allemaal kopen? Er is meer nodig dan een inschrijving en in dit artikel lees je de belangrijkste punten voor als je een nieuwe studie begint.

Je inschrijving regelen

Misschien wel het belangrijkste, want zonder je inschrijving kan je niet aan je studie beginnen. Je inschrijving gaat via studielink, waarbij je moet inloggen met je Digi D. Verder moet je de stappen volgen die studielink aangeeft, zoals je rekeningnummer doorgeven om je collegegeld af te schrijven. Daarnaast is het ook altijd handig om te kijken bij Duo of je in aanmerking komt voor een studiefinanciering. 

Schoolspullen kopen

Waarbij je op je middelbare schooltijd nog elk jaar heel veel schoolspullen moest kopen, valt het tijdens je studie wel mee. Helaas vallen de kosten een stuk minder mee. Je schoolboeken zijn namelijk een stuk duurder en een tip is dan ook om eerst af te wachten voordat je leraar zegt dit boek heb je nodig. Vaak staan er namelijk veel boeken op die je eigenlijk helemaal niet gebruikt en dit worden dan veel onnodige kosten. 

Een goede laptop

Tijdens je studie moet je in het bezit zijn van een goede laptop, je zal deze tijdens het studeren namelijk veel gebruiken en daarom is het belangrijk om goed na te denken wat voor laptop je wilt. Heb je de voorkeur voor een Windows of juist een laptop zonder Windows?

Het verschilt per studie aan wat voor eisen je laptop moet doen. Daarom is het goed om hier vooraf naar te vragen zodat je niet dalijk een verkeerde laptop koopt.

Wil je zeker zijn dat al je voorkeuren van je laptop doorkomen? Kies dan voor laptopzelfsamenstellen.nl waar je helemaal je laptop op maat kan laten maken.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/