Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Nederland en de zorg

De zorg is in Nederland een groot ding die iedereen in Nederland aan gaat. Of het nou ziekenhuizen zijn, huisartsen of zelfs je zorgverzekering, iedereen heeft er wel wat mee te maken. Een groot deel van het budget van Nederland gaat ook naar de zorg, omdat de minister het heel erg belangrijk vind dat we een goede zorg hebben en niet zoals Amerika eindigen, waar iedereen voor zich is en de ambulance bedragen niet normaal hoog zijn.

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering aan te gaan met eigen risico. Een zorgverzekering zorgt er voor dat je altijd verzekerd ben als je bijvoorbeeld een bot breekt of ziek wordt. Het eigen risico waar ik het over had is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je verzekerd ben. Zo kan je dit bijvoorbeeld op 300 zetten, en als er dan iets met je gebeurt, moet je de eerste 300 euro zelf betalen, en daarna is alles voor je verzekerd.

In Nederland vinden mensen deze zorgverzekering erg fijn. Het bedrag wat je moet betalen per maand voor deze zorgverzekering is niet heel hoog, en zorgt er voor dat je altijd verzeker bent wanner er iets met je gebeurt, wat elk moment kan zijn.  In de zorgverzekering zitten veel dingen ook inbegrepen, zoals fysio en therapie. Zoek je een psycholoog Amsterdam of een psycholoog houten? Locatie is geen probleem, je bent over het hele land verzekert, zo lang je maar je zorg pas altijd bij je hebt om dit te kunnen bewijzen.

Studenten krijgen zelfs zorgtoeslag, waardoor ze het bedrag dat ze moeten betalen aan de zorg, kunnen betalen zonder zelf geld te verliezen. Dit is erg handig, omdat veel studenten niet veel geld hebben doordat ze ook van alles aan hun studie moeten betalen, zoals college geld, boeken, rugtassen en laptops.

In Nederland is dit dus erg goed geregeld. Je kan zelf kiezen welke zekering je wilt, en bij welke maatschappij.

 

 

 

 

 

http://piekerpoli.nl