Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Oppervlaktevissen, maar dan net even anders

Zittend op je viskist tuur je over het water. Overal vis aan de oppervlakte maar helaas nog geen aanbeet. Wel is er actie zichtbaar bij de eendenbrug. Hier wordt regelmatig brood te water gelaten en de vissen weten deze plek als geen ander te vinden. Het vissen met een broodkorst bij deze brug zal geheid leiden tot het haken van een eend. Geen geschikte actie dus. Of….

Toch is het mogelijk om de vis op of net onder het oppervlakte te verleiden. Zelfs zonder de kans op het haken van eenden. Hiervoor is juist de zig-rig ontstaan. Het kopen ven een zig-rig bij de hengelsport winkel is bijna niet mogelijk. Dit is iets wat je eerder zelf zult moeten knopen. Deze rig wordt gevist op een traditionele lood-montage echter met een aangepast onderlijn. De onderlijn kan van 50cm tot enkele meters lang zijn. Deze wordt gevist met drijvend aas zoals pop-up boilies of foam. Eigenlijk een gek idee dat een drijvend stukje foam een karper kan verleiden, maar het is echt waar. Zelfs zonder verdere geurstoffen kan karper worden gevangen. De karper is namelijk van nature een nieuwsgierige vis. Een op half water hangend stukje foam lijkt net op een insect en wordt vaak zonder veel argwaan opgenomen. Ook is dit de beste manier voor een karper om het te testen. Handen heeft het dier natuurlijk niet. 

Afhankelijk of het drijfvermogen van de haakaas toereikend is, zal er een extra drijflichaam op de lijn worden geplaatst. Dit staat recht boven het lood. Om de aantrekkingskracht te vergroten kan wel gevoerd worden. Dit voer al licht moeten zijn om heel langzaam af te zinken naar de bodem. In de waterkolom zal de karper dan op verschillende dieptes te vinden kunnen zijn op zoek naar een stukje voer. 

 

 

https://www.sportvisgigant.nl/