Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Redenen dat tanden geel worden

Redenen dat tanden geel worden

 

Vaak iets wat meteen opvalt als je lacht zijn je tanden. Ze zijn erg belangrijk. Naast dat ze functioneel zijn voor het eten van voedsel, maken ze ook je lach compleet. Wat ik bij mijn eigen tanden jammer vind, is dat ze niet ontzettend wit zijn. Ik zou zelf dus wel mijn tanden een paar tinten witter willen maken, maar de meeste tandpasta’s of zelf gemaakte goedjes werken toch niet. Daarom zou ik graag mijn tanden professioneel willen laten bleken.

Misschien zit jij hier ook mee. Geloof het of niet, maar je lach en daarmee je tanden hebben vaak veel invloed op hoe zelfverzekerd jij je voelt. Vaak meer dan we denken. Als wij ons meer zelfverzekerd en op ons gemak voelen om te lachen, vinden andere mensen het ook fijner en gemakkelijker om met ons te praten.

Als je tanden dus niet zo wit zijn dan je zelf zou willen kan dat aan een paar dingen liggen. De eerste is de cliché: beter je tanden poetsen. Natuurlijk poetsen we iedere dag, maar poets je ook meerdere keren per dag? En hoe lang doe je dat dan? Ook heeft de witheid van je tanden te maken met hoeveel thee en of koffie je drinkt. Er kunnen daadwerkelijk vlekken op je tanden ontstaan als je veel thee of koffie drinkt en niet goed poetst. Deze vlekken zijn vaak zelf wat makkelijker weg te halen, maar dan nog loop je de kans dat je tanden niet witter worden.

Een tweede reden voor gele tanden kan zijn omdat het in je DNA zit. Het kan dus genetisch bepaald zijn of je tanden wat witter of wat geliger zijn. Net zoals het gaat met je oog- of haarkleur. Super vervelend want aan je DNA kan je niet veel doen.  

Nog een andere reden kan je leeftijd zijn. Je tand kleur wordt vaak bepaald door je tandbeen. Tandglazuur is vaak transparant, maar tandbeen heeft daadwerkelijk een kleur. Naarmate je ouder wordt kan deze donkerder worden. Hetzelfde geld voor wanneer je geneesmiddelen slikt die invloed op je tandbeen kunnen hebben.

Zelf tanden witter maken is dus moeilijk door al die redenen. Hierom ga ik mijn tanden gewoon laten bleken bij een professional.

https://witgebitnederland.nl/