Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Uit welke onderdelen bestaat een iPhone?

De iPhone is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit de smartphonewereld. Al in 2008 kwam de eerste generatie iPhones, de iPhone 2G, op de markt. Voor die tijd een revolutionair stukje techniek. In de loop der jaren zijn de devices een stuk moderner geworden. Zo is de resolutie van de camera ruim 10 keer zo hoog geworden. Bovendien heb je momenteel apparaten die bijna dezelfde capaciteit als een echte computer hebben. Uit welke onderdelen bestaat deze smartphone eigenlijk? Wij hebben de iPhone SE, een zeer lean model, uit elkaar gehaald en de hardware voor je op een rijtje gezet.

Hardware

De hardware van de iPhone 5SE verschilt niet heel veel van dat van andere devices. Zo heb je te maken met een A9-chip. Deze heeft 1,85 GHz, 64-bit en dual-core. Tevens heeft het apparaat een M9 co-processor om bewegingen in kaart te brengen en heeft het een Imagination PowerVR Series 7XT grafische processor. Het RAM geheugen van 2 GB staat daarbij gelijk aan dat van de grotere iPhone 6s.

Het kleinere model zorgt wel dat het ook een aantal onderdelen mist. Zo zit er geen Touch ID-sensor van de tweede generatie in, heeft het geen barometer om hoogteverschillen te kunnen meten en is het aantal megapixel van de frontcamera relatief beperkt.

Kwetsbaarheden

Alhoewel de iPhone 5SE een prachtig modelletje is, heeft ook deze smartphone zijn kwetsbaarheden. Dit zijn vooral de usual suspects, zoals de behuizing en het scherm. Tevens moet je er goed op letten dat de speaker, de accu en de connector niet in de loop der tijd verslijten. Een hoesje kan hierbij helpen. Is het nou te laat, en moet jouw iPhone gerepareerd worden? Dan kun je terecht bij GSM Paradise. Zij helpen jouw verder met alle denkbare reparatievormen.

 

https://www.gsm-paradise.nl/