Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Tips om je tanden te verzorgen

Je krijgt in je leven maar twee sets aan tanden, waarvan de eerste er al na zo’n 6 jaar uit zal vallen. Dit betekent dus dat je nog grofweg zo’n 90 jaar moet doen met de tanden die je vervolgens terug krijgt. De tandheelkunde is de laatste jaren veel vooruit gegaan en er kan veel voor je gedaan worden als je gebitsproblemen hebt, maar het is natuurlijk het allerfijnst als je zo lang mogelijk je eigen tanden kunt houden zonder al te veel problemen. Hier zijn een aantal tips om je tanden zo goed mogelijk te verzorgen.

Allereerst zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Zo is frisdrank bijvoorbeeld erg slecht voor de tanden omdat de zuren in frisdrank het tandglazuur oplossen. Ook zijn snoepjes en snacks met veel suiker erin een no-go, want blootstelling aan te veel suiker is niet goed voor de tanden en kan gaatjes veroorzaken.

Iedereen weet dat je twee maal daags twee minuten je tanden moet poetsen. Maar er is wel een verschil tussen aandachtig poetsen en twee minuten rondlopen met een tandenborstel in je mond terwijl je allerlei andere dingen tegelijkertijd probeert te doen. Het is belangrijk om met aandacht te poetsen. Ook is het goed om te flossen, zodat je het laatste vuil weghaalt waar de tandenborstel niet bij kan. Verder vinden veel mensen het fijn om mondwater te gebruiken. Let er dan wel op dat je de soort neemt die ook echt goed is voor de tanden en niet alleen maar zorgt voor een frissere adem.

De laatste tip is om regelmatig naar de tandarts te gaan. Als er iets gedaan moet worden, zoals een kies trekken of een wortelkanaalbehandeling, dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat doen. Je kunt niet te lang rond blijven lopen met problemen in je gebit.

https://orfeokliniek.nl