Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Te veel schoenen

Bij het lezen van deze titel heb je misschien gedacht: Te veel schoenen? Is dat een probleem? En ja, dat is het. Door de jaren heen verzamelen veel vrouwen een enorme berg schoenen. Hoewel je voeten al jaren niet meer groeien, en je dus eigenlijk heel lang met dezelfde schoenen zou kunnen doen, heb je toch het idee dat je elke zomer nieuwe sandaaltjes of pumps kunt gebruiken en uiteraard elke winter weer leuke laarsjes. Super fijn als je het allemaal kan betalen, maar uiteindelijk schiet je er niet zo veel mee op. Je eindigt met té veel schoenen in je kast, waardoor je de meeste schoenen amper draagt. Dat is natuurlijk zonde, want dat neemt het alleen maar ruimte in in de kast, die je ook goed kunt gebruiken voor andere dingen.

Wordt jij ook gek van je té grote hoop schoenen? Neem dan eens even een middag of een dag de tijd om het goed uit te zoeken. Doe om te beginnen alle schoenen eens aan. Waarschijnlijk pas je een deel al lang niet meer, of voel je meteen dat ze niet lekker zitten. Deze schoenen kun je meteen weg doen. Weg gooien? Nee natuurlijk niet! Als ze nog mooi zijn kun je ze veel beter naar een kringloopwinkel brengen of aan een goed doel geven. Daarna kijk je nog eens kritisch naar je schoenen. Lijken sommigen erg op elkaar? Weet je van een bepaald paar dat je ze toch nooit aantrekt? Vind je ze nog wel mooi? Passen ze nog bij de kleding die je nu draagt? Wees kritisch en onthoudt waar je het voor doet.

Als laatste zijn veel schoenen na een paar jaar versleten. Gooi ze niet meteen weg, want soms kun je ze nog wel een tweede leven in blazen. Heb je bijvoorbeeld bruine leren laarsjes die vaal zijn geworden? Dan kun je schoenverf gebruiken. In dit geval zou ik indringverf zwart aanraden. Je kunt namelijk alleen een donkerdere kleur nemen dan de laarsjes al waren, en zwart is hier perfect voor.

https://www.leerverfshop.nl/