Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Terugkeren naar normaal

We gaan een zware economische tijd in. Veel bedrijven zullen deze lock down en de nasleep daarvan niet overleven en er zullen dus heel veel ontslagen vallen in die industrie. Hierdoor zijn er dus minder mensen die werken en minder mensen die veel besteden. Hierdoor wordt het voor meer sectoren lastig rond te komen en zullen ook in die sectoren ontslagen vallen. Zo lijkt het een vicieuze cirkel waar je niet uit kan komen.

Maar gelukkig zijn er ook nog andere sectoren die gewoon door kunnen gaan zoals voorheen en waar eigenlijk meer mankracht nodig is. Zo zal er bijvoorbeeld meer Vacature schuldhulpverlening komen. Dit komt omdat er dus veel meer mensen in de schulden zitten en er dus meer mensen nodig zijn om die grote groep in de schulden goed te kunnen ondersteunen. Maar er zullen meer Vacatures gemeente vrijkomen. Want in de gemeente zijn er meer taken waar straks na de maatregelen omtrent COVID 19 mensen voor nodig zijn. Het is nu dus zeker een goede tijd om te solliciteren bij de gemeente.

Gelukkig is de vicieuze cirkel niet eindeloos. Er zijn wat dingen die de overheid kan doen om de crisis tegen te gaan en weer hoogconjunctuur te bereiken. De klassieke economen zeggen dat je op zo’n moment van weinig inkomsten als land ervoor moet kiezen om te gaan bezuinigen. Want als je bezuinigt, geef je ook minder uit waardoor je staatschuld laag blijft. De econoom Keynes zegt echter dat je als regering juist in zo’n tijd van laagconjunctuur moet investeren in het land. Dan laat je de staatsschuld dus stijgen, wat je weer opvangt met bezuinigingen in hoogconjunctuur.

Het zal hoe dan ook nog een flinke tijd duren tot alles weer terug keert tot wat het was. Tot we deze pandemie weer helemaal te boven zijn gekomen.

 

https://professionalpartners.nl/vacatures/