Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Bijles Biologie – Scriptium helpt

 Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium is sinds 2019 begonnen met het verzorgen van persoonlijke bijles aan middelbare scholieren, studenten en volwassenen die willen bij- en omscholen. Wij bezochten de website en ontdekte dat ze ook bijles biologie aanbieden. Natuurlijk moesten we bekijken hoe dat eruit ziet bij Scriptium, hoe ze zich onderscheiden van de rest, en of het de moeite waard is om bijles van Scriptium te overwegen en hulp bij scriptie.

Bijles biologie an sich

We roepen het al jaren en zeggen het nu weer: biologie is een vak apart. En bijles biologie moet dus wat ons betreft voldoen aan meer en strengere eisen dan bijles voor een ander vak, zoals bijvoorbeeld voor spellingcheck nederlands of bijles Engels. Dat begint bij het feit dat biologie uit zoveel verschillende disciplines bestaat. Er zijn zaken als anatomie en celdeling, maar ook plantkunde, ecologie en alles wat te maken heeft met het dierenrijk. Een doorgewinterde bijlesgever moet dus wat ons betreft van alle markten thuis zijn en moet een student kunnen helpen bij alle mogelijke biologische onderdelen. We namen de proef op de som en namen contact op met Scriptium door ze rechtstreeks te bellen.

 

Onze bevindingen

We kregen direct een medewerker aan de lijn die ons te woord kon staan over de bijlesdienst in het algemeen. Bij Scriptium gaat het volledig om het verzorgen van bijles op maat. Dat betekent dat ze niet werken met vaste uurpakketten of dat de bijles al is ingevuld. Ze werken juist met de bijlesleerling als centraal punt. Het begint dus ook met een telefonisch gesprek over waar we precies naar op zoek waren. We hebben gevraagd om een kundige bijlesdocent biologie die onze zoon in vwo 3 kan bijstaan bij biologie tot en met vwo 6. Op die manier zouden veel verschillende biologische disciplines aan bod komen. Onze interesse werd gelijk geprikkeld toen de medewerker vroeg of we graag dezelfde bijlesdocent voor alle jaren en onderdelen wilden. We zeiden natuurlijk ja.

 

De koppeling

Toen volgde de koppeling. Scriptium nam een aantal uren om binnen hun database een geschikte bijlesdocent te vinden. Uiteindelijk kwam ze binnen 3 uur na ons belletje met bijlesdocent Monique. Zij was gepromoveerd in de biologie, werkzaam in het biologisch vakgebied, en bovendien onderlegd als docente. Ze was een senior docent die onze fictieve zoon zou gaan ondersteunen vanaf nu tot drie jaar later. We hebben nog nooit eerder meegemaakt dat een bijlesbureau een bijlesdocent aanbiedt met zulke hoge en perfecte kwalificaties. We waren zeer onder de indruk. We besloten toen te vertellen dat er geen bijlesopdracht zou komen, aangezien we onderzoek aan het doen waren. De medewerker was niet boos en kon er wel om lachen. Zeker toen we hem vertelden dat we Scriptium met vlag en wimpel zouden aanprijzen op onze website en dat we onze aanmeldingen van leerlingen die op zoek zijn naar bijles biologie direct zouden doorsturen naar Scriptium. Ze hebben het wat ons betreft verdiend!

https://www.scriptium.nl/