Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Mauritius, een prachtig vakantie-eiland

Het eiland Mauritius is gelegen in de Indische Oceaan en maakt deel uit van eilandgroep Maskarenen. Andere eilanden die hiertoe behoren zijn Rodrigues en Réunion. Mauritius zelf ligt ongeveer 1800 km van het vasteland van Afrika en 855 km ten oosten van Madagaskar. Het hoort bij de Afrikaanse landen. Mauritius is een paradijselijk eiland met schitterende stranden, een weelderig binnenland en een relaxte sfeer. Het heeft zich de laatste jaren tot een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld ontwikkeld. 

In 1598 werd Mauritius ontdekt door Nederlandse schippers. Toen was het tropische eiland nog onbewoond. Het werd vernoemd naar Prins Maurits, de broer van Willem van Oranje, en kreeg zo dus de naam Mauritius. In de eerste jaren werd het gebruikt als doorvoerhaven van Indië. Ook begon met er suikerriet te produceren, die suikerteelt is nog steeds een voornaam exportproduct van het land.

De bevolking van Mauritius is een mix van vele oorsprongen: Fransen, moslims, Chinezen en Indiërs. Meer dan 50% van de bevolking zijn Hindoes. Door die mix van mensen heeft Mauritius ook een heel veelzijdige keuken te bieden. Je kan er terecht voor Indiase curry’s, allerlei vissoorten in Creoolse suas, Franse haute cuisine en Chinese bami.

Mauritius heeft vooral in het noorden en oosten prachtige stranden waar je kan zonnebaden, snorkelen en duiken. De leukste stranden zijn Grand Bay en Pereybere, hier vindt je ook vele winkeltjes, cafés en restaurants. Het mooiste strand ligt volgens Djoser ervaringen op Ile aux Cerfs, een onbewoond eiland in het oosten van Mauritius. Het is ook een waar paradijs voor watersporters. In het binnenland is er ook schitterende natuur te vinden. Bijvoorbeeld in het zuidwesten, daar liggen ‘les 7 Cascades’ of de 7 Watervallen. Het is een prachtig gebied voor wandelingen.

Wil jij het prachtige Mauritius ook ontdekken? Boek dan je reis bij 333travel!

https://www.dalreizen.nl