Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Help! Mijn laptop wil niet meer aan!

Het zal je maar gebeuren: net als zowat elke dag druk je ook vandaag weer op de aan-knop van je laptop, maar helaas reageert hij niet. Je laptop wil niet opstarten en ook het scherm van je laptop blijft pikzwart. In dit artikel vertellen we je wat je zelf hieraan kunt doen. Gaat je laptop na het volgen van de instructies nog steeds niet aan? Laat hem dan nakijken door een professional.   

Doe een koude start

Een laptop heeft een accu. Ook als je laptop uit staat, blijft een deel van de elektronica onder spanning staan. Bij een koude start is het de bedoeling dat je de adapter loskoppelt en de accu uit je laptop haalt. Heb je dat gedaan? Wacht dan een minuutje en plaats de accu terug in je laptop. Als je geluk hebt, start je laptop daarna opnieuw op.

Vervang de defecte adapter van je laptop

De adapter van een laptop gaat wel vaker stuk. Bijna alle laptops zijn voorzien van een led-lampje dat aangaat als de accu van de laptop wordt opgeladen en de adapter dus is aangesloten. Als het led-lampje niet aangeeft dat de adapter is aangesloten, kan dat erop duiden dat de adapter defect is en je dus een nieuwe moet kopen. Wil je er zeker van zijn dat de adapter van je laptop ook echt defect is? Gebruik dan een soortgelijke adapter van een vriend(in) of collega en kijk of je laptop het dan doet.    

Controleer het scherm van je laptop

Het kan natuurlijk zo zijn dat je laptop niet aangaat, omdat het scherm defect is. Of dit zo is kun je controleren door een extra scherm op je laptop aan te sluiten. Bij bijna alle laptop is dat mogelijk. Start je laptop met het externe scherm wel gewoon op, dan is het oorspronkelijke scherm van je laptop defect.   

Verwijder het ram-geheugen en plaats het opnieuw

Gaat je laptop niet meer aan dan zul je misschien niet meteen denken aan een mogelijk probleem met het ram-geheugen van je laptop. Toch komt dit vaker voor. Je kunt dit geheugen zelf verwijderen en opnieuw plaatsen. Voordat je daaraan begint, is het belangrijk dat je eerst de accu uit je laptop haalt en de adapter loskoppelt. Durf je het niet aan om zelf het ram-geheugen te verwijderen en opnieuw te plaatsen? Laat dit dan over aan een professional en je weet zeker dat het goed en zorgvuldig wordt gedaan bij een pc reparatie in Amsterdam.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/