Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Freelance tekstschrijver, een beroep voor jou?

Heb je een vlotte per en ben je het liefst de hele dag bezig met schrijven? Dan is een baan als tekstschrijver misschien wel wat voor jou. Naast dat er allerlei communicatie- en reclamebureaus zijn waar je kunt gaan werken, kun je bij dit beroep ook heel goed voor jezelf beginnen als freelance tekstschrijver. Dit heeft allerlei voordelen en soms ook een paar nadelen. Hierover lees je in dit artikel.

Kies jouw beste moment

Als je freelance tekstschrijver bent, hoef je niet de standaard kantooruren te werken. Je kunt webteksten schrijven wanneer het jou uitkomt. Als is dat om drie uur ’s nachts, niemand zal er iets van zeggen! Bij een creatief vak als schrijven is dit ideaal, want dan kun je schrijven wanneer jij echt in de schrijfflow zit. Ben jij ’s ochtends heel sloom? Begin dan gewoon ’s middags en werk af en toe in de avonden.

Waar je maar wilt

Ben jij een echte reiziger en zie je het liefst alle uithoekjes van de wereld? Met deze baan hoef je niet thuis te blijven. Zolang je genoeg tijd hebt om te schrijven en de benodigde dingen bij de hand hebt (een laptop en eventueel WiFi) kun jij aan de slag. Of dit in een hangmatje op een strand is, maakt niet uit, als het resultaat maar goed is.

Betaald worden per opdracht

Ben jij een harde werker, dan is dit ideaal. Je krijgt betaald per opdracht, dus hoe harder je doorwerkt, hoe meer opdrachten je aan kunt nemen en hoe meer je kunt verdienen!

Veel discipline nodig

Een nadeel van voor jezelf werken, is dat je jezelf ertoe moet zetten om iets te gaan doen. Je kunt ook de hele dag in je bed blijven liggen en hopen dat je morgen iets gedaan krijgt. Zonder baas of collega’s die je in de gaten houden, zul je jezelf moeten motiveren om hard te werken, ook als je even geen zin of inspiratie hebt.

https://www.textmakelaar.nl/