Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Welk materiaal kiest u voor uw nieuwe dakkapel?

Als u van plan bent om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen zijn er vast al verschillende materialen in overweging genomen. Om de keuze voor u wat eenvoudiger te maken hebben wij in dit artikel de verschillende materialen onder elkaar gezet met de voor- en nadelen van elk soort materiaal.

Dakkapel van hout

Een dakkapel van hout gaat over het algemeen het minst lang mee van alle materialen. Wanneer het hout goed wordt onderhouden, gaat een houten dakkapel ongeveer 20 jaar mee. Een houten dakkapel geeft een bepaalde uitstraling aan uw huis, waar veel mensen van houden. Doordat hout zeer bewerkelijk is kan een houten dakkapel helemaal op maat worden gemaakt. Een ander voordeel van een houten dakkapel is dat deze makkelijk over te verven is. Zoals u misschien wel weet heeft een hout meer onderhoud nodig dan andere materialen. Hout kan namelijk rotten en daarom is (jaarlijks) onderhoud een vereiste voor een dakkapel van hout.

Dakkapel van kunststof

Een dakkapel van kunststof heeft – in tegenstelling tot een houten dakkapel – geen onderhoud nodig. Dit kan u veel schelen in de kosten. Doordat kunstof niet kan rotten, gaat dit materiaal langer mee dan een houten dakkapel. Wat veel mensen er toch van weerhoudt om een dakkapel van kunststof te kiezen is de uitstraling die het met zich mee brengt. Een houten dakkapel wordt over het algemeen mooier gevonden door zijn authentieke uitstraling.  Een kunststof dakkapel is naast het onderhoud ook nog goedkoper in de aanschaf. Je zou bijna denken dat een kunststof dakkapel  alleen maar voordelen heeft, maar een groot nadeel van een kunststof dakkapel is dat een reparatie in de meeste gevallen veel geld kost.

Heeft u nog geen keuze kunnen maken? Neem dan contact op met een dakdekker in Amsterdam. Wij kunnen u voorzien van advies en uw dakkapel binnen een dag voor u plaatsen.

http://dakster.nl/dakdekker-amsterdam/