Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Waar staat de afkorting SEO voor?

De letters SEO vormen samen een afkorting die staat voor Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachine optimalisatie. SEO is een onderdeel van zoekmachine marketing. Het is met gebruik van zoekmachine optimalisatie de bedoeling dat een website zo wordt ingericht dat deze goed scoort in de organische resultaten van een zoekmachine. Door gebruik van de juiste termen op en rondom de website, weet Google waar de site over gaat zodat deze kan worden getoond bij relevante zoekopdrachten. Deze variant van zoekmachine marketing is erg populair, aangezien het een gratis manier is om een goede Google positie te behalen. Daar tegenover staat dat je ook kunt kiezen voor SEA. Dit staat voor zoekmachine adverteren. Zoals je waarschijnlijk al zag aankomen, is dit een betaalde manier om een goede positie te bereiken in zoekmachines zoals Google.

Hoe gaat SEO in z’n werk?

Zoekmachine optimalisatie draait om het gebruik van de juiste termen. Stel, je website gaat over handdoeken. Het is dan logisch dat je goede posities in Google wil op alle zoekopdrachten die voor jou relevant zijn. Wanneer iemand zoekt op ‘handdoeken kopen’ is dat voor jou relevant. Maar dit geldt ook voor termen als ‘kopen handdoeken’ ‘goedkope handdoeken’ ‘handdoek hoge kwaliteit’ etc. Door deze termen op en rondom je website te gebruiken, laat je Google zien dat dit relevante termen zijn voor jouw website. Wanneer er iemand zoekt op een van deze zojuist genoemde termen, zal Google de link leggen tussen jouw website en de vraag van de zoeker.

Zoekmachine optimalisatie inzetten

Wil je graag profiteren van de vele voordelen van zoekmachine optimalisatie? Kies er dan voor om een expert om hulp te vragen. Een gespecialiseerd online marketing bureau heeft alle nodige kennis in huis om jouw zoekmachine marketing tot een succes te brengen.

http://teamnijhuis.com