Freepictures
0

Tips om je pakketten goedkoper te verzenden

Steeds meer webshops bieden aan om de gekochte producten gratis te verzenden. Hierdoor is het verzenden van alle pakketjes één van de grootste kostenpost voor een bedrijf met een webshop. Er zijn wel een aantal punten waarop geld bespaard kan worden.

Onderhandel met de pakketverzenders

Ieder bedrijf dat pakketjes verzendt heeft een prijsschema. Hoe meer pakketjes verzonden worden, des te minder het kost. De kleinere webshops beseffen vaak niet dat zij ook kunnen onderhandelen bij de pakketverzenders.

Benader actief andere partijen

Hoe meer pakketten je in de maand verstuurt, hoe lager de kosten. Zo kan je dus samenwerken met andere kleinere webshops om meer verzendcapaciteit in te kopen bij de pakketverzender. Hierdoor kom je in aanmerking voor de lagere verzendtarieven.

Pakketgroottes

Soms kan het veel geld schelen als je rekening houdt met de grootte van de verpakking waarin je het verstuurt. Zo moet je je constant afvragen of het desbetreffende pakketje niet in een kleinere verpakking verstuurd kan worden. Brievenbuspakketjes kunnen bijvoorbeeld tegen een veel lagere prijs verstuurd worden. Een bijkomend voordeel van brievenbuspakketjes is dat de klant niet perse thuis hoeft te zijn.

Materiaal hergebruiken

Het is verstandig om al het verpakkingsmateriaal, dat je ontvangt, te bewaren en her te gebruiken. Zeker kleinere webshops kunnen hiermee veel geld besparen. Denk hierbij aan dozen en opvulmateriaal. Naast dat het veel geld bespaart is het ook nog eens goed voor het milieu.

Online verzendservice

Regel het betalen en frankeren van de pakketten online. Je kan zelf aangeven naar wie je het wilt verzenden. Je kan eenvoudig betalen via iDeal of zelfs creditcard. Het verzendlabel print je gemakkelijk uit door middel van de a6 labelprinter. Door het gebruik van deze labelprinter gaat er weinig papier onnodig de prullenbak in. Plak het label op de doos en geef het pakket af. Door online te frankeren is het mogelijk om volume-korting te ontvangen.