Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Schuifpuien zijn een aanvulling op elk interieur

Schuifpuien kunnen een ruimte daadwerkelijk vergroten. Ze bieden zelfs verkoop bevorderende voordelen. Ze worden echter niet alleen in de particuliere sector toegepast. Ze kunnen ook worden toegepast in openbare en/of commerciële gebouwen.

Voordelen van schuifpuien

De voordelen van schuifpuien ten opzichte van traditionele draaideuren worden al snel duidelijk wanneer je het meubilair een plaats moet geven.  Bij draaideuren zal er altijd rekening moeten worden gehouden met het draaibare gedeelte. En dat is soms knap lastig: een kast staat in de weg, de geplande plek van een meubelstuk kan niet worden gerealiseerd omdat de deur dan niet meer volledig opengaat, er ontstaan nutteloze hoeken (“achter de deur”), de gewenste vrijgevigheid wordt niet bereikt door open of gesloten deuren die in de ruimte staan. In de praktijk levert dit veel voordelen op voor schuifpuien.

Schuifpuien kunnen altijd en overal

Ze besparen ruimte, omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met het draaibereik van de normale draaideuren. Dit voordeel is vooral belangrijk voor kleine kamers. Ze kunnen in bijna alle ruimtes worden toegepast – zelfs daar waar een zekere dichtheid van de deur gewenst is. Ze zijn “discreet” – ze ‘verdwijnen’ op of zelfs in de muur en storen niet als ze open staan. Scharnierende deuren zien er bij het openen minder elegant en stijlvol uit. Een praktisch voordeel: schuifdeuren kunnen bij tocht niet “dichtslaan”. Ze kunnen ook rustig gesloten worden. Een schuifpui heeft een hoge lichtdoorlaatbaarheid dan scharnierende deuren met een lichtuitsparing.

Vele voordelen maar er is ook een nadeel

Natuurlijk is er naast de vele voordelen ook een nadeel: om de voordelen ten volle te benutten, is het zinvol om een schuifpui vanaf het begin van de bouw in de planning op te nemen. Dit gebeurt helaas nog te vaak niet als er sprake is van nieuwbouw. Omdat schuifpuien duurder zijn in termen van materiaal en installatiekosten ze meer dan traditionele draaideuren. Laat u daarom goed informeren over de vele mogelijkheden die u via Schipper Ede heeft. Als geen ander kunnen zij u raad geven en al uw vragen beantwoorden om uw eventuele twijfels weg te nemen.