Freepictures
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe komen virussen op uw computer?

 

Iedereen weet dat virussen schadelijk zijn voor uw computer. Toch is niet iedereen op de hoogte van de schaal waarop deze aanwezig zijn. Eerst zullen we bekijken wat een virus nu eigenlijk is.

Een computervirus is een programma wat doorgaans voor kwade doeleinden gemaakt is. Een PC of laptop communiceert door middel van programmeringswerk. Op deze vorm van communiceren haakt het virus in, het corrumpeert de informatie wat verzonden wordt waardoor uw device niet goed meer functioneert.

Denkt u dat u last heeft van malafide software? Laat een expert uit Zoeterwoude uw computer scannen op virussen.

Virussen herkennen

Het herkennen van virussen is een eerste stap tegen het slachtoffer worden van cybercriminelen. Omdat het gaat om een kwaadaardig stukje software kan het zich in alle media verschuilen. Denk aan een DVD, harde schijf, een digitale cloud, een databank, een USB stick of een e-mail.

Criminelen worden alsmaar inventiever wanneer het gaat om manieren bedenken om mensen te slim af te zijn. Mailboxen zijn tegenwoordig beveiligd met een anti-spam zodat veel verkeerde e-mails in de spambox terecht komen. Deze dient u nooit te openen, met uitzondering als de afzender 100% betrouwbaar is.

Verder is het belangrijk om te letten op .exe bestanden. Deze bestanden voeren een bepaalde handeling uit op het moment dat het toegestaan wordt. Nu hoeft dit absoluut niet altijd te betekenen dat een .exe een virus bedraagt, maar opletten kan nooit kwaad.

Het verwijderen van malware

Het verwijderen van malware is een ingewikkeldere klus. Er bestaan diverse programma’s welke u kunt inzetten hiervoor. AVG en Norton zijn bekende uitgevers van dergelijke software. Ook kunt u op fora van bijvoorbeeld Microsoft zoeken naar effectieve programma’s.

Besteedt u het ongedaan maken van malware liever uit aan een deskundige in Oegstgeest? Neem dan contact op met SAM IT Services voor het schoonmaken van uw laptop of PC.

Preventieve middelen

Er zijn verschillende preventieve middelen die u kunt inzetten om te voorkomen dat virussen op uw computer terecht komen. Ten eerste kunt u het netwerk controleren. Vaak staat deze onnodig op ‘publiek’ of heeft geen wachtwoord. Ten tweede hebben zoekmachines bepaalde functies waarmee de betrouwbaarheid van een website in kaart wordt gebracht.

Wilt u de virussen van uw computer laten verwijderen door een IT bedrijf in Zoeterwoude? Schakel dan SAM IT Services in.