Freepictures
Image default
Bedrijven

Hoe gaat het aanleggen van elektra in zijn werk

Aanleggen van elektra is een klus die altijd heel netjes moet gebeuren, het is namelijk belangrijk dat de kwaliteit van de aangelegde elektra goed is. Wanneer de kwaliteit van de aangelegde elektra niet goed is bestaat er een kans op onveilige situaties. Het is daarom dus ook belangrijk om volledige vertrouwen te hebben voor als je zelf elektra aan gaat leggen, wanneer je dit niet hebt kun je je elektra beter aan laten leggen door een elektricien. Ook kan je je werk achteraf laten controleren door een elektricien, Elektricien Rotterdam 010 raadt ook altijd af met elektra te gaan werken als je hier geen verstand van hebt. 

Voorbereiding

Voor als je zelf elektra aan gaat leggen is belangrijk om je goed voor te bereiden, bij het voorbereiden is het ook goed om je nog een keer goed in te lezen zodat je de regels weet en weet wat elk draad inhoud. Het is dan ook belangrijk altijd de juiste draden te gebruiken met de juiste code, wanneer je dit niet doet kan heel het elektra verkeerd gelegd zijn en kan het gevaarlijk zijn als er nog een keer mee gewerkt moet worden, je weet dan namelijk niet meer op welke draden spanning zit en op welke niet. 

Maak een plan en voer het uit

Het is vervolgens belangrijk een plan te maken van wat je gaat doen en hoe je dit gaat doen, in dit plan beschrijf je hoe je de elektra wilt hebben liggen en waar de stopcontacten en schakelaars moeten komen. Wanneer je niet zeker bent of dit plan goed is kan hij altijd gecontroleerd worden door een elektricien, de elektricien kan dan zeggen wat goed is of wat juist beter kan. Als je hierna denkt dit niet te kunnen kan je het beste vragen of de elektricien de elektra aan komt leggen.