Freepictures
Image default
Bedrijven

Laat je bedrijf groeien met deze tips!

Het komt wel eens voor dat jij als ondernemer soms het gevoel hebt dat je vastloopt. De verkoop neemt af, het is moeilijker geworden om goed personeel binnen te halen, of je zit gewoon in een sleur. Als jou dit aanspreekt, heb je misschien eens een frisse blik nodig om je te helpen bij het vinden van nieuwe energie om je bedrijf te laten groeien.

Om een bedrijf te laten groeien is het belangrijk dat de kwaliteit in orde is, de klanten tevreden zijn en je moet natuurlijk ook nieuwe klanten kunnen bereiken. De volgende twee punten zijn cruciaal als jij je bedrijf wilt laten groeien.

Kwaliteit processen verbeteren

Om klanten te behouden moet ieder bedrijf zorgen voor een goede kwaliteit. Door te luisteren naar wat de klanten zeggen over jouw bedrijf en producten kan je jij jouw kwaliteit processen verbeteren. Door de kwaliteit processen te verbeteren richt het bedrijf zich meer naar de klanten. Dit is belangrijk om klanten te verkrijgen, maar ook om vaste klanten te kunnen behouden.

Een goede manier om erachter te komen wat klanten over jouw bedrijf zeggen is door klanten aan te moedigen om een beoordeling te geven. Veel nieuwe klanten zullen aarzelen als een bedrijf geen beoordelingen heeft. Dit is een goede manier om erachter te komen wat klanten willen, zodat je de kwaliteit processen kunt verbeteren. Maar het is dus ook een uitstekende manier om nieuwe klanten binnen te halen. Je kunt beoordelingen vragen op je website en social media pagina.

Bereik klanten op meer dan één manier

Als je een bedrijf hebt zonder online aanwezigheid is het zeker tijd om dit te overwegen. Dit kan door een simpele facebook pagina te starten, waar jij informatie over je bedrijf/producten op deelt. Naast een social media pagina, is een website ook geen verkeerd idee in deze tijd.

Als je al online bent met je bedrijf, kan je een email campagne beginnen. Mensen die zich inschrijven voor een nieuwsbrief krijgen, bijvoorbeeld maandelijks, een catalogus in de mail. Als je een aantal platforms hebt uitgeprobeerd, weet je welke meer klanten trekt. Zodra je dit weet kan je overwegen om te investeren in marketing op dat platform. Zo kun je bijvoorbeeld facebook advertenties laten lopen.

https://www.leanforms.com/kwaliteitsmanagementsysteem/