Freepictures
Image default
Bedrijven

Waarom overstappen naar een andere zorgverzekering?

Waarom overstappen naar een andere zorgverzekering?

Als wij u nu een geheim gaan verklappen die u op jaarlijkse basis honderden euro’s scheelt, zou u dan geloven dat u dit geheim ook zelf kon achterhalen? We hebben het hier over het vergelijken van zorgverzekeraars. Elk jaar aan het einde van het jaar kunt u overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Enorm veel mensen doen zit omdat dit op jaarbasis veel geld kan schelen en daarnaast kunt u een hoop andere extra’s ontvangen zoals welkomstcadeaus. Er zijn ook 2 belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden bij het kijken of overstappen van een zorgverzekeraar voor u voordelig is. Dat zijn kijken of de voorwaarden aansluiten bij uw wensen en behoeften. Daarnaast moet u kijken of de andere zorgverzekeraar goedkoper is. Meer weten over de voordelen die bij overstappen komen kijken? Lees dan gerust verder!

 

Tips bij het vergelijken

Als u wilt gaan kijken voor andere zorgverzekeringen is het verstandig om naar meerdere zorgverzekeraars te kijken. Zo kunt u het beste al het aanbod zien dat er is. Online zijn ook verschillende vergelijkingssites te vinden. De goedkoopste zorgverzekeraar staat dan vaak bovenaan. Houd er echter wel rekening mee dat als u naar deze vergelijkingen kijkt er ook rekening wordt gehouden met bepaalde kortingen. Zo is de goedkoopste prijs vaak al verrekend met kortingen. Het is ook verstandig om te kijken naar welke zorgkosten u meer gebruikt dan de andere. Hierin kunt u uw pakket uitbreiden of juist op de basis houden. Wanneer u na het vergelijken tot de conclusie bent gekomen dat u wilt overstappen van bijvoorbeeld VGZ naar FBTO, kunt u gemakkelijk contact opzoeken met de klantenservice fbto. Bij de klantenservice fbto kunt u aankaarten dat u wilt overstappen van zorgverzekeraar. Vaak regelen zij dan al het papierwerk al voor u. Dit is een service die vele zorgverzekeraars aanbieden. U kunt bovendien ook uw zorgpremie in een keer betalen bij uw zorgverzekeraar, dit scheelt u ook een hoop euro’s.

 

Tot wanneer kunt u wisselen van zorgverzekering?

Voor 31 december moet u uw oude zorgverzekering afgesloten hebben. Een nieuwe zorgverzekering kunt u tot 31 januari afsluiten. Uw zorgverzekering gaat dan per 1 januari met terugwerkende kracht in.

 

 

https://web-wings.nl/